Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 19th, 2018 | by fileto

0

Οι σκληροί της Θράκης γιατί θέλουν τον Σιμιτσή;

Η τουρκόφωνη ιστοσελίδα Birlik που απηχεί την σκληρή γραμμή της μειονότητας στη Θράκη πανηγυρίζει για την υποψηφιότητα Σιμιτσή υπογραμμίζοντας ότι «έδειξε μια στάση που έδινε μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Τουρκία».

Γράφει συγκεκριμένα σε άρθρο της: «Ο Κώστα Σιμιτσής υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, αναμένεται να είναι ο  υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Όσο κι αν δεν έγινε ακόμη επίσημη ανακοίνωση, φαίνεται πως η υποψηφιότητα του είναι σίγουρη. Μέχρι το μεσημέρι της 16/10 λέγεται πως στην πρώτη θέση βρισκόταν το όνομα του Εβρίτη Ντόλιου, αλλά μετά το μεσημέρι οι ειδήσεις από την Αθήνα δεν έδειχναν προς τον Ντόλιο, αλλά περιγράφεται πως υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα για τον Καβαλιώτη Κώστα Σιμιτσή. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Κώστας Σημιτσής κυβέρνησε τον δήμο Καβάλας με ήρεμο, ισορροπημένο και προοδευτικό τρόπο και έδειξε μια στάση που έδινε μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Τουρκία.

Κατά την περίοδο του Σιμιτσή, με οργάνωση από την δήμο Καβάλας, διοργανώθηκε στις 29/7/2009 στο κάστρο της Καβάλας, μια συναυλία με συμμετοχή 55 Τούρκων και Ελλήνων μουσικών από το πανεπιστήμιο Μπιλκέντ και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, συναυλία την οποία παρακολούθησαν 3.000 άτομα. Κατά την διάρκεια της συναυλίας στον χώρο εκεί, αναρτήθηκε η τουρκική σημαία κάτι για το οποίο του ασκήθηκε ανελέητη κριτική από τον τύπο,(μετά από πολλά χρόνια αναρτήθηκε τουρκική σημαία στο κάστρο της Καβάλας) υπέστη κατηγορίες, αλλά εκείνος δεν υποχώρησε σε εκείνους τους κύκλους και έκανε αυτό που έπρεπε ως οικοδεσπότης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑