Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 21st, 2018 | by fileto

0

Ο δύσκολος γρίφος σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη…

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο θέμα επιλογής υποψηφίων για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει εδώ, όπου η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου συναντά σφοδρές αντιδράσεις από τους «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες. Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης έχει διαμηνύσει ότι, αν η Ν.Δ. στηρίξει τελικά τον κ. Μέτιο, θα κατέβει υποψήφιος και ο ίδιος ως ανεξάρτητος.

Το πρόβλημα δεν επιλύθηκε ούτε στη σύσκεψη της εβδομάδας που πέρασε στο Μοσχάτο, όπου επιβεβαιώθηκε το κλίμα μη αποδοχής από τους «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής της υποψηφιότητας Μέτιου. Στα ονόματα που επίσης «παίζουν» είναι αυτό του κ. Τοψίδη, ενώ είχαν ακουστεί και των Θόδωρου Μαρκόπουλου και Δημήτρη Πέτροβιτς.

Το δίλημμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν θέλει να «αδειάσει» τον κ. Μέτιο, καθώς έχει καλή σχέση μαζί του, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Περιφέρεια θα παραμείνει «γαλάζια» το βράδυ των εκλογών. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναζήτησε υποψηφιότητες όχι αυτοδιοικητικές, αλλά από πρώην βουλευτές και υπουργούς, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν, όπως π.χ. οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Κοντός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματα που επίσης έπεσαν κάποια στιγμή στο τραπέζι είναι αυτά του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος φέρεται ότι πρότεινε λύσεις, όπως αυτή του Γιώργου Καλατζή, του Μαργαρίτη Τζίμα, αλλά ακόμη και του Μακάριου Λαζαρίδη.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες την κατάσταση της Περιφέρειας, ο «σαματάς» που έχει προκληθεί οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μέτιος δεν εμφανίζει δυναμική σίγουρης νίκης και υπάρχει ο φόβος ότι η Ν.Δ. θα χάσει την Περιφέρεια που είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές με τον εκλιπόντα Παυλίδη, τον οποίο διαδέχτηκε ο κ. Μέτιος. Από την άλλη μεριά ωστόσο, κάποιοι χρεώνουν στο κ. Μητσοτάκη ότι οι αρχικοί χειρισμοί του για αναζήτηση υποψηφίων από μη αυτοδιοικητικούς τροφοδότησε την αμφισβήτηση Μέτιου από τους περιφερειακούς συμβούλους της Ν.Δ.

από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, άρθρο του Θανάση Λαπαναίτη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑