Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 23rd, 2018 | by fileto

0

«Ξεσπάει» περιφερειακός σύμβουλος κατά του Μέτιου

Σύμφωνα με ανάρτηση του XanthiTimes.gr, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις με βαρύς χαρακτηρισμούς οι οποίες αποδίδονται σε περιφερειακό σύμβουλο της ΑΜΘ ο οποίος μιλάει για τον Χ. Μέτιο και τους «αυλοκόλακες» του προέδρου της ΝΔ που τον στηρίζουν.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: “Η συνάντηση περιφερειακών συμβούλων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν ένα δείγμα της κακής διοίκησης του κόμματος της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επιτρέπει στους αυλοκόλακες του, όπως τους χαρακτήρισε περιφερειακός σύμβουλος που κλήθηκε και αυτός να εκφράσει την άποψη του για τα τεκταινόμενα στην ΑΜΘ, «Το διαίρει και βασίλευε που αυτή την στιγμή υφίσταται η ΝΔ στην ΑΜΘ εξ αιτίας των «συμβουλατόρων» και των παρατρεχάμενων του Κ. Μητσοτάκη φάνηκε σε αυτήν την φάση καταστροφικό για την ΝΔ σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η ΑΜΘ».

Σύμφωνα με «αντιφρονούντα» πρωτοκλασάτο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης του αειμνήστου Γ. Παυλίδη και μετέπειτα Χ. Μέτιου,  εδώ που έφτασε το πράγμα με το κόμμα να αγνοεί τις φωνές που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και την εκφράζουν, σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. «Σκοπός της φωνής μου και η κόντρα μου με τον Χ. Μέτιο ήταν να ακουστεί κάτω (Πειραιώς) στην λογική ότι αυτοί στην Πειραιώς, θα γίνουν κυβέρνηση αύριο».

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και για ευνόητους λόγους μας ζήτησε να μην αναφέρουμε το όνομα του, σημείωσε ότι η «Πειραιώς»  αιφνιδιάστηκε με την μάζωξη των περιφερειακών συμβούλων που έγινε στην Αθήνα. Ο Ιωσιφίδης και Βενετίδης πήγαν κόντρα στον Μέτιο μπροστά στον Αυγενάκη που μόλις πριν δύο μήνες ο Μέτιος τους έκανε αντιπεριφερειάρχες. Αντί να πούνε είναι καλός ο Μέτιος και μπράβο τους, τον κατακεραύνωσαν και αυτό δείχνει ότι και οι τοποθετήσεις οι δικές μου, ήταν σωστές.   Εγώ από τον Χρήστο δεν ήθελα θέση, εγώ ήθελα μία πολιτική όπως την είχα υπογράψει με τον Παυλίδη. Μέχρι τώρα μας αγνοούσαν. Τώρα όπως φαίνεται, είμαστε περισσότεροι αυτοί που δεν συμφωνούν με τον Μέτιο και μετά την δήλωση Ζαγναφέρη, αν η επιλογή του κόμματος είναι Μέτιος, αναγκαστικά ο Κώστας όσο και αν θέλει να τηρήσει την κομματική πειθαρχεία και αν σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να κατεβεί υποψήφιος. Ο Μέτιος θα χάσει.

Αυτό που έγινε με τον Μέτιο, εκνεύρισε τον κόσμο της ΝΔ στην Περιφέρεια και όλοι ρωτάνε ποιος είναι ο αυτός ο Μέτιος που πρέπει για αυτόν να διαλυθεί  μία παράταξη. Τι έχει κάνει  Μέτιος που πρέπει να γίνουμε όλοι χαλί να μας πατήσει; Στο κάτω της γραφής, υποστηριχτής του προέδρου της ΝΔ δεν είναι αυτός που τον γλύφει και τον επικαλείται κάθε τρεις και λίγο.  Υποστηρικτής του Κ. Μητσοτάκη είναι αυτός που παράγει έργο και προωθεί το όνομα του προέδρου και τον βγάζει ασπροπρόσωπο και ας μην τον ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό, η κοινωνία το καταλαβαίνει και θα το δείξει στην κάλπη».

Στην συνέχεια ο Περιφερειακός Σύμβουλος ανέφερε. «Πιστεύω ότι την περιφέρεια θα την πάρει ένας εκ των δυο ή ο Ζαγναφέρης ή ο Τοπσίδης που θα κάνουν ψηφοδέλτιο,  ίσως και κοινό. Ο Μέτιος, έκοψε όλες τις γέφυρες με όλους. Είμαστε όλοι μαζί και ο Χ. Μέτιος μόνος. Δεν είναι κομμένες οι γέφυρες και με άλλους πολιτικούς φορείς στην Περιφέρεια. Ο Μέτιος τις έκοψε. Υπήρχε μία επικοινωνία – όχι συμπόρευση,  ο Μέτιος, είναι μόνος του. Αυτό τον οδηγεί μαθηματικά σε ήτα. Η εικόνα μου είναι ότι ο Μέτιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος. Όταν εγώ μιλούσα στον Νέζη και μου έλεγε έλα μωρέ, τώρα πόσοι είστε αντίθετοι;   Είστε καναδυό; Όταν όμως κατεβήκαμε κάτω, είδε να έρχονται οι σφαλιάρες η μία πίσω από την άλλη,  ακόμη και άνθρωποι όπως ο Ιωσηφίδης, ο Εξακουστός που τον είχανε ψηφίσει και τους έκανε αντιπεριφεριάρχες για να πούνε καμιά καλή κουβέντα, δεν το έκαναν,  ώσπου ακούστηκε ο Αυγενάκης να αναρωτιέται τι συμβαίνει στην Περιφέρεια».

Για να συνεχίσει. «Το θέμα είναι ότι οι αυλοκόλακες που είναι δίπλα στον πρόεδρο στηρίζουν Μέτιο και αμαυρώνουν όλους τους άλλους ακόμη και τον Κώστα στον οποίο πολλά μπορεί να τους προσάψει όμως είναι ο μόνος κομματικός και ο μόνος που στήριξε την ΝΔ στα δύσκολα χρόνια και αν το θέλεις, η λύση θα μπορούσε αυτός να είναι. Ο συγχωρεμένος ο Παυλίδης, μας είχε πει. Να είσθε ενωμένοι αυτό δεν το κατάλαβε ο Μέτιος, αλλά άδειασε τόσο πολύ την παράταξη και την έφερε σε συγκρουσιακές καταστάσεις. Και θα πρέπει η ηγεσία που είναι πάνω από τον Μέτιο να το αντιληφθεί. Ας τον επιβραβεύσει στην Αθήνα με κάποιο άλλο πόστο. Ας του πει, σε ευχαριστούμε Χρήστο, σημαντικός ο ρόλος σου, σε θέλω δίπλα μου και να δώσει το χρίσμα σε ένα πρόσωπο και αν δεν είναι ο Ζαγναφέρης ας είναι ο Μαρκόπουλος ο οποίος έχει τις ικανότητες ή ας πει είσθε όλοι παιδιά της ΝΔ και η κοινωνία ας αποφασίσει.

Ο Μέτιος φέρνει συγκρουσιακές καταστάσεις και ότι και αν κάνει, οι 15.000 ψήφοι που μάζεψε ο Παυλίδης στην Περιφέρεια, δεν θα τις έχει ο Μέτιος. Το κακό που έχει ο Μέτιος είναι ότι μιλάει εξ ονόματος του προέδρου. Δεν ξέρω ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα να λέει ο πρόεδρος είναι φίλος μου και να δείτε τι θα σας κάνω.  Αυτό όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά αμαυρώνει τον Μητσοτάκη τον ίδιο.  Ο Περιφερειάρχης πρέπει να κρατάει τον κόσμο ενωμένο. Δεν γίνονται αυτά με τον βούρδουλα και με το ζόρι. Έλεγε ο αείμνηστος Παυλίδης. Μην ακούς τι λένε και τι κάνουν. Αν η κοινωνία σε θέλει, θα σε στηρίξει,  αν πας ανάποδα,  δεν θα στηριχθείς. Ο Μέτιος κάνει το ακριβώς αντίθετο. Ξεκινάει από την κορυφή. Ενώ η κοινωνία δεν τον θέλει, αυτός λέει με το ζόρι θα με δεχτείτε. Αυτό δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας και πρέπει να το καταλάβουν στην Αθήνα. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα ούτε οι κομματικές πειθαρχίες είναι σε αυτά τα μεγέθη που μπορούν να εξασφαλίσουν επιτυχία.

Ο Νέζης, ούτε καλημέρα μου λέει, γιατί αυτά τα είπα και στο κόμμα. Αν αυτά που λέω είναι υβριστικά πες μου εσύ. Όλα τα παραπάνω, αλλά και όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων και των Αυγενάκη, Κακλαμάνη, Νέζη και Γαϊτάκη, αντί να «καθαρίσουν» την ατμόσφαιρα, την έκαναν πιο σύνθετη. Εκεί λοιπόν που η Ν.Δ. θεωρητικά θα έκανε περίπατο στις Περιφερειακές εκλογές, τελικά τα πράγματα μπερδεύτηκαν πάρα πολύ. Τόσο, που χρειάζεται τη λύση να δώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Η οποία δε λύση, θα φανεί εάν και κατά πόσο θα βοηθήσει στο να ηρεμήσουν τα πράγματα ή να γίνουν χειρότερα.

πηγή: XanthiTimes.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑