Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 29th, 2018 | by fileto

0

ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ: Λαγός ή εναλλακτική με άρωμα …από τα παλιά;

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πέτροβιτς που έρχεται σε αντίθεση με την κίνηση των 5 αντιπεριφερειαρχών που ήταν ενάντιοι στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου που στηρίχθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρνει στο τραπέζι της συζήτησης πολλά σενάρια για την απόφασή του και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται μήπως παίζει τον ρόλο του «λαγού» διασπάζοντας το μέτωπο των 5 και δημιουργώντας τον 4ο πόλο μέσα στην γαλάζια παράταξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα δεν είναι τόσο αυθόρμητη και ότι μυρίζει “σαμαρίλα”, με επιλεκτικές πολιτικές συγγένειες από τα παλιά, αλλά μένει να δούμε τους υποστηρικτές του και τους υποψηφίους του για να διαπιστώσουμε που βασίστηκε ο Δημήτρης για μια τέτοια θαρραλέα απόφαση.

Μπορεί ο ίδιος να διαφημίζει ότι στην εκλογική διαδικασία του 2010, ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε με την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ποσοστό 55%, ενώ το 2014 έλαβε ποσοστό 63%, αλλά ξεχνά ότι κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν τότε οι πανίσχυροι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ενώ τότε η παράταξη ήταν ενωμένη.

Όσο για το σενάριο ότι ο συνδυασμός και η παράταξη του Πέτροβιτς μπορεί να λειτουργήσει σαν «λαγός» στηρίζεται στο γεγονός ότι μια ακόμη υποψηφιότητα κάνει πιο δυνατή την παρουσία Μέτιου, ελπίζοντας οι εξ Αθηνών ότι στο τέλος όλοι θα κάνουν «τουμπεκί» με κοινό στόχο το «καλό» της παράταξης.

Αυτό είναι ασθενές σενάριο και εκείνο που εκπλήσσει είναι ότι μια τέτοια υποψηφιότητα πιθανόν να έχει το στοιχείο της ανασφάλειας που ίσως ένοιωθε ο Πέτροβιτς και ίσως να έχει να κάνει με τα όσα θα γίνουν στην τελική διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου όπου οι συμμαχίες θα φέρουν και τις νέες θέσεις στην περιφέρεια!

Όλα αυτά μένει να επαληθευτούν ή να διαψευστούν, αν και όπως φαίνεται ακόμη και ο Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο Ζαγναφέρης, όπως διαρρέει το περιβάλλον τους, δεν ήξερε τίποτε για την ανακοίνωση του Πέτροβιτς!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑