Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 2nd, 2018 | by fileto

0

Ανδρουλάκης καρφώνει ΝΔ για το προσφυγικό στη Θράκη

Για ατυχείς και ανεύθυνες προτάσεις από την πλευρά της ΝΔ, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του σχετικά με το προσφυγικό. Στη δήλωσή του υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες» και επικρίνει τη ΝΔ για πρόταση του κ. Βαρβιτσιώτη ώστε «να περιληφθεί και η περιοχή του Έβρου στη ‘συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας’».

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του για το προσφυγικό, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «με έκπληξη διάβασα την πρόταση του κ. Βαρβιτσιώτη να περιληφθεί και η περιοχή του Έβρου στη ‘συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας’.

Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν διαβάσει τι προβλέπει η Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είτε δεν καταλαβαίνουν τις προβλέψεις της. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί μέχρι την εξέταση της αίτησης ασύλου τους, και αναλόγως είτε να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα είτε να επιστρέψουν στην Τουρκία. Με την υπογραφή δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάλαμε εσωτερικά σύνορα μέσα στη χώρα, με πολύ μεγάλο κόστος για τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναρωτιέμαι λοιπόν, συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία με την απόφαση αυτή και επιθυμεί τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης για άγνωστο χρονικό διάστημα;».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «σαν χώρα έχουμε στη διάθεσή μας και άλλα μέσα, τόσο σε διμερές επίπεδο με το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όσο και στο Ευρωπαϊκό με την αντίστοιχη συμφωνία και αυτά θα πρέπει να πιέζουμε να αξιοποιηθούν.

Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται λογικές προτάσεις και διεθνή συνεργασία. Αντί λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ατυχείς και ανεύθυνες προτάσεις, θα έπρεπε να πιέσει τον σύμμαχό της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον Αυστριακό Καγκελάριο κ. Κρουτς να σταματήσει να μπλοκάρει την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, αφήνοντας για πάντα την βασική ευθύνη σε Ελλάδα και Ιταλία ως πρώτες χώρες εισδοχής.

Είναι χαρακτηριστικό δυστυχώς ότι οι μόνες χώρες που αρνούνται να υπογράψουν το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση είναι η Αυστρία του κ. Κουρτς, η Ουγγαρία του κ. Όρμπαν, ακολουθώντας τις ΗΠΑ του κ. Τραμπ.

Δεν συγχωρείται προχειρότητα και ατολμία σε θέματα που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην πατρίδα μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑