Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 4th, 2018 | by fileto

0

ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ εις σάρκαν μίαν…

Ένα βήµα πριν ενεργοποιήσουν την παραγωγική και την εµπορική τους συνεργασία, για την αξιοποίηση της παραγωγής από καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον κάµπο και τους πρόποδες του όρους Παγγαίο στην Καβάλα, βρίσκονται η ΕΑΣ Καβάλας, µε την ΕΑΣ Παγγαίου.

Η συµφωνία προβλέπει να αναλάβει η ΕΑΣ Καβάλας τη διαχείριση και λειτουργία των παραγωγικών υποδοµών της ΕΑΣ Παγγαίου, οι οποίες παραµένουν σε αδράνεια αυτό το διάστηµα, καθώς η Οργάνωση έχει εστιάσει τη δραστηριότητά της κυρίως στην παροχή υπηρεσιών προς τους αγρότες.

Έτσι λοιπόν, το συσκευαστήριο φρούτων, το ελαιοτριβείο, ο σπαστήρας ξηρών καρπών(αμυγδάλων) και το ξηραντήριο της ΕΑΣ Παγγαίου, θα ενωθούν σε ένα σώμα με τις γραμμές παραγωγής και τυποποίησης της ΕΑΣ Καβάλας.

Πραγματικά πρόκειται για µια αµοιβαία επωφελή συµφωνία, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΑΣ Καβάλας να επεκταθεί σε µια σειρά από νέες δραστηριότητες, όπως για παράδειγµα είναι τα σταφύλια και τα αµύγδαλα και αντίστοιχα στην ΕΑΣ Παγγαίου να τις αναβιώσει και να στηρίξει και τους παραγωγούς της περιοχής.

Για να ολοκληρωθεί ο «γάμος» από τον σημερινό «αρραβώνα», θα πρέπει  προηγουµένως να διευθετηθεί µια σοβαρή εκκρεµότητα, που «κρατά δεµένα τα χέρια» της ΕΑΣ Καβάλας.

Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση που θα έχει το αίτηµα της ΕΑΣ Καβάλας για αναδιάρθρωση των δανείων και κυρίως του υπολειπόµενου δανείου ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, της ΑΤΕbank, µε επιτόκιο που είναι συνδεδεµένο µε τα έντοκα γραµµάτια δηµοσίου του 2010 και µε τον ανατοκισµό αγγίζει το 13% , µε συνέπεια να είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑