Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 5th, 2018 | by fileto

0

Διαμαρτυρήθηκαν στην Νοτοπούλου οι δάσκαλοι οδήγησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτές οδήγησης των ν.Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Δράμας και Καβάλας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, όπου βρίσκεται και η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης της ΠΑΜ-Θ συμμετέχουν στην πανελλαδική σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας που αφορά στην αποχή των εξεταστών οδήγησης υπουργείο που ξεπερνά πλέον τον ένα μήνα με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά και να έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις σχολές οδηγών.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναμένεται να παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο στο οποίο ζητούν την άμεση παρέμβαση του αρμοδίου υπουργού κ. Σπίρτζη  ώστε να «δοθεί λύση ξεχωρίζοντας την αμοιβή των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για τη συζήτησή του χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασίας των εξετάσεων».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εκπαιδευτές οδήγησης έχουν φέρει συμβολικά και εκπαιδευτικά οχήματα τα οποία έχουν σταθμεύσει ακριβώς έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με αποτέλεσμα, πέραν της συσσώρευσης και ταλαιπωρίας των μαθητών, να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές μας. Δεν έχουμε τον μήνα Οκτωβριο σχεδόν καθόλου έσοδα και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, και προσεχώς ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως, αδίκως όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας. Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΗ γι’ αυτό καλούμε άμεσα τον υπουργό κ. Σπίρτζη να δώσει λύση ξεχωρίζοντας την αμοιβή των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για την συζήτησή του, χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία των εξετάσεων και της δουλειάς μας, έως ότου ολοκληρωθεί αυτό (νέο νομοσχέδιο).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑