Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 9th, 2018 | by fileto

0

Έπεσε γέφυρα στο κέντρο της Καβάλας…

Το πράγμα φαινόταν ότι θα κατέληγε σε αυτή την χθεσινή ευτυχώς αναίμακτη εξέλιξη σχετικά με την γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο Καβάλας στα Καλαφατιά.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που συνέβη λίγο πριν της 4 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, όταν στο δρόμο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, κατέρρευσε το οδόστρωμα της γέφυρας κατά τη διέλευση βαρέος οχήματος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κομμάτι της γέφυρας έχει υποχωρήσει. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες…c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-35 c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-28

Το κομμάτι που υποχώρησε από την προβληματική εδώ και δεκαετίες γέφυρα είναι της τάξης μήκους 10-15 μέτρων.

Στο κομμάτι αυτό μια και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση, εγκλωβίστηκαν δύο οχήματα, με 3 επιβάτες και οδηγούς οι οποίοι βγήκαν από αυτά χωρίς γρατζουνιά.

Φυσικά και η κυκλοφορία στο σημείο που οδηγεί στην έξοδο από την πόλη της Καβάλας γίνεται από παρακαμπτήριο, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις τις οποίες πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί, ενώ αναμένεται παρέμβαση του Εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αξίζει να θυμήσουμε ότι τον Αύγουστο του 2016 είχε διαπιστωθεί τρύπα στο οδόστρωμα, στο ίδιο σημείο της γέφυρας, ενώ τότε με μπαλώματα και πρόχειρες παρεμβάσεις είχε προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας σε διόρθωσή της η οποία φαίνεται δεν ήταν αρκετή.

Ήδη και σε δημοτικά συμβούλια από την αντιπόλίτευση είχε επισημανθεί ότι η γέφυρα έχει προβλήματα στατικότητας, ενώ η δημοτική αρχή έλεγε ότι προχωρούν σε μελέτες με την Εγνατία Οδό, τις οποίες περιμένουν προκειμένου να δοθεί λύση.

Τελικά η ζημιά έγινε και μια χθες ήταν του Αγίου Νεκταρίου, καλό είναι η δημοτική αρχή να ανάψει ένα κερί στον άγιο μια και δεν θρηνήσαμε θύματα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑