Άποψη - Γνώμη

Published on November 11th, 2018 | by fileto

0

Χτίσε γέφυρες Αλέξη Τσίπρα…

Η περπατησιά του πρωθυπουργού αριστερής κατεύθυνσης Αλέξη Τσίπρα στην φιλελεύθερη Ευρώπη και σε στέκια σοσιαλιστών κάτι φανερώνει…

Το καταλάβαμε όταν είδαμε την Φώφη να βγάζει φλύκταινες και να «τα χώνει» σε όσους θεωρούν τον Αλέξη «σοσιαλιστή»!

Μάλιστα η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Βερολίνο, είχε κάτι που εξέπληξε: «Παρατεταμένα χειροκροτήματα για τις τοποθετήσεις του» και ένα μεγάλο δίλημμα: «Ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ή θα εγκαταλείψουμε την Ε.Ε. στη μοίρα της».

Ο νεοσοσιαλιστής Αλέξης μάλιστα αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη σύμπραξης και συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων, με σκοπό την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, κάνοντας άμεσο «άνοιγμα» σε Σοσιαλιστές και Πράσινους να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το «φάντασμα» του λαϊκισμού και την «επέλαση», όπως είπε, «του νεοφιλελευθερισμού».

Το περίεργο είναι ότι οι σοσιαλιστές της Γερμανίας που έχουν πάρει την κάτω βόλτα προφανώς περιμένουν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τους φανερώσει την συνταγή του μαγικού φίλτρου που ποτίζει τους Έλληνες εδώ και μια 4ετία και κρατάει στις δημοσκοπήσεις διψήφιο νούμερο και μάλιστα γύρω στο 20%.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου η πρόεδρος του SPD Άντρεα Νάλες, έκανε από το βήμα ξεχωριστή αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως και στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Και οι δύο πρωθυπουργοί κάθισαν στην πρώτη σειρά και όταν ακούστηκε το όνομα του Αλέξη Τσίπρα το ακροατήριο ξέσπασε σε θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Νωρίτερα η πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα, όταν έφτασε στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου του SPD.

Αγάπες και λουλούδια και στο ΚΙΝΑΛ να βράζουν στο ζουμί τους και να φοβούνται ότι ο Αλέξης στις επόμενες εκλογές όπως πάει θα τους κάνει …μια χαψιά!

Πάντως οι σοσιαλιστές και συνέταιροι της Μέρκελ στην κυβέρνηση έμειναν έκθαμβοι από την παρουσία του αριστερού Τσίπρα όταν τους έλεγε από το βήμα του συνεδρίου ότι: «Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους».

Και παρακάτω: «Άρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική»…

«Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται», είπε ο πρωθυπουργός.

«Και η σύγκριση ήταν τρομακτική. Διότι η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού. Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ. Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό.

Στηρίξαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε το διαλυμένο Κοινωνικό Κράτος, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επαναφέραμε την κανονικότητα στα νοσοκομεία και τα σχολεία και αυτή είναι μια αριστερή επιτυχία, η στήριξη της κοινωνίας.

Και σήμερα αν αισθάνομαι ότι πετύχαμε και δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας δεν είναι μόνο γιατί αποφύγαμε αυτή την ολική καταστροφή την οποία σας περιέγραψα, ούτε μόνο ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και αντί ελλειμμάτων να έχουμε πλεονάσματα και διαρκώς πάνω από το στόχο.

Φυσικά όλα αυτά που τους έλεγε είναι με το συμπάθιο «παρόλες» μια και εμείς οι ιθαγενείς Έλληνες γνωρίζουμε ότι τα όσα ξεφούρνιζε ο Αλέξης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι η επιτυχία που λανσάρει είναι επειδή η ΝΔ και γενικά η αντιπολίτευση στην χώρα μας …πετάει κοινώς αετό!

Και το πιο φοβερό είναι ότι έλεγε στους Γερμανούς σοσιαλιστές ότι η ολική καταστροφή του παρελθόντος έγινε προς όφελος μιας οικονομικής ελίτ!

Μα και σήμερα αγαπητέ πρωθυπουργέ μας η ελίτ ζει και βασιλεύει και οι φτωχοί της κρίσης γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια σου και προσπαθείς με καθρεφτάκια να τους κάνεις να σε ψηφίσουν…

Αν αυτό το θεωρείς επιτυχία και το σερβίρεις στους χορτασμένους ελιτίστικους κύκλους της σοσιαλδημοκρατίας της Γερμανίας, τότε μάλλον έχεις βρει και εκεί κοινό δεκτικό σε …μύθους ελληνικούς και αψεγάδιαστους.

Τέλος ο νεοσοσιαλιστής Αλέξης τους μίλησε και για την απότομη στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας που την οδήγησε μακριά από τις ιδρυτικές της αρχές η οποία και αποδείχτηκε πλήρως καταστροφική και απογοητευτική, ενώ η αριστερά δείχνει ότι χάνει τη βάση της.

Και συμπλήρωσε: «Η αλλαγή βρίσκεται στο γονιδίωμα της Αριστεράς, αλλά η υπαναχώρηση από τις αξίες μας θα είναι καταστροφική, το κενό που δημιουργείται το καλύπτουν άλλες δυνάμεις του πολιτικού χάρτη, οι ακροδεξιοί, οι δημαγωγοί ακόμη και δυνάμεις απροκάλυπτα φασιστικές έχουν, τα τελευταία χρόνια, ενισχυθεί σημαντικά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη. Είναι επικίνδυνο για την ίδια την Ευρώπη».

Το μεγάλο δίλημμα της Ευρώπης: Ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ή θα εγκαταλείψουμε την ΕΕ στη μοίρα της και στο έλεος της ακροδεξιάς;

Τώρα ποιος σπρώχνει τους Ευρωπαίους πολίτες στην ακροδεξιά καλό είναι να μην το ξεκαθαρίσουμε γιατί …θα κοκκινίσουν ακόμη και οι Αριστεροί!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑