Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 12th, 2018 | by fileto

0

Θα πρέπει να απαντήσει και ο Θεόδωρος Μουριάδης

Όποιος άσκησε διοίκηση στον Δήμο Καβάλας και δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα το οποίο ήταν υπαρκτό με τις εκτεταμένες φθορές στην γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας είναι συνυπεύθυνος με την σημερινή διοίκησή του.

Μπορεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της δεύτερης θητείας Σιμιτσή και σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης να έχει επισημάνει το πρόβλημα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσο ήξερε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας και αν ήξερε ή είχε υπόνοιες, τι έκανε προκειμένου να σταματήσει ή να λάβει μέτρα για την συνεχιζόμενη καταπόνησή της.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ευθύνες και θα πρέπει με Εισαγγελική παραγγελία να διερευνηθούν, μια και μπορεί να μην θρηνήσαμε θύματα, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί και αυτό.

Βέβαια με ανάρτηση του στο facebook ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σχολίασε το γεγονός της γέφυρας προσπαθώντας να αποφύγει τις ευθύνες αν και ο ίδιος επιμένει  σε δύο σημεία, τα οποία θεωρεί σοβαρά, αλλά δεν λειαίνουν τις γωνίες της υπόθεσης.

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρει την παρατήρηση που έκανε ο Θεόδωρος Μουριάδης σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (την ίδια επισήμανση και μάλιστα έντονη έκανε και ο Μάκης Παπαδόπουλος επανειλημμένα), και στα δεδομένα που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα έτη για τη συντήρηση της γέφυρας τονίζοντας ότι: «Δεν μου αρέσει να παριστάνω τον Επιμηθέα. Και η Κασσάνδρα η καημένη προφήτευε τα δεινά αλλά δεν την άκουγε κανείς. Αναφέραμε το θέμα της γέφυρας στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο πρόσφατα το έθιξε ο Θόδωρος Μουριάδης στις 20 Σεπτεμβρίου φέτος. Ακούγαμε καθησυχαστικά σχόλια, κάποιοι μας λοιδορούσαν κιόλας. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα της αδράνειας και της απραξίας. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα…Δεν συντηρείς κάτι που δεν σου ανήκει. Το κομμάτι αυτό ήταν τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, άρα μέχρι και το 2008 δεν ήταν αρμόδιος ο Δήμος. Επεμβαίνεις κάπου όταν αρχίζει να εκδηλώνεται πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρθηκαν φθορές τον Ιούνιο του 2014. Μέχρι τις 31.8.2014 απαγορευόταν η παραμικρή ανάθεση λόγω της εκλογικής νομοθεσίας. Έτσι ενημερώθηκε ποικιλότροπα η νέα διοίκηση για το πρόβλημα. Επιλήφθηκε τελικά σήμερα, κατόπιν «εορτής».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος εξ αρχής τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το κομμάτι αυτό του δρόμου που περιλαμβάνει την γέφυρα, άρα διαψεύδει τον πρώην δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος έχει άλλη άποψη;

Γιατί προσπαθούν κάποιοι να μετακυλήσουν ευθύνες σε άλλους; Μια Εισαγγελική έρευνα θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα αποδώσει τα του Καίσαρος των Καίσαρι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑