Lifestyle

Published on November 15th, 2018 | by fileto

0

Ο Τρύφων Σαμαράς κάνει θέατρο στα Ποντιακά! Πρεμιέρα στην Καβάλα

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση Ζωή και κότα με χαβίτσ’ και με κορκότα, ο ίδιος θίασος, με επικεφαλής τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Βαμβακίδη, ανεβάζει μια δεύτερη ποντιακή επιθεώρηση με τίτλο Γόβα Παρθένα. Σκοπός της είναι να κάνει τους θεατές να γελάσουν μέχρι δακρύων, αλλά και να έρθουν πιο κοντά στην ποντιακή διάλεκτο. Πρόκειται για μια κωμωδία τα κείμενα της οποίας έχει γράψει ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή του γνωστού κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά, ο οποίος για τις ανάγκες της παράστασης θα μιλήσει ποντιακά!

Η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή ποντιακή μουσική και η επίσημη πρώτη της προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου στην Καβάλα.

Η υπόθεση του έργου

Η δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (την οποία υποδύεται φυσικά ο Αλέξης Παρχαρίδης) παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά του οίκου «ευεξίας», που διατηρεί, με τον διευθυντή Μισέλ (Τρύφων Σαμαράς). Ο Μισέλ, μαζί με τη γραμματέα του (Έρρικα Νικολαΐδου) και τη σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου) έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της Παρθένας, τον Ζορμπά του έρωτα, τον Χάμπο (τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Τάκης Βαμβακίδης). Στην ιστορία μπλέκονται και δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) που θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι της αθώας ακολασίας!

Ο Τάκης Βαμβακίδης στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Τρύφωνα Σαμαρά. […] Όταν διάβασα το ρόλο του Μισέλ σκέφτηκα τον Τρύφωνα. Δέχτηκε την πρόταση και εύχομαι να αγαπήσει τους Πόντιους όπως τους αγάπησε και ο Κώστας Βουτσάς». Με τη σειρά του ο Τρύφωνας Σαμαράς τόνισε: «[…] Ο Τάκης Βαμβακίδης έχει γράψει το ρόλο με θεατρικότητα, δέχτηκα να συνεργαστώ μαζί του γιατί τον εκτιμώ και σαν άνθρωπο και σαν ηθοποιό. Η μόνη δυσκολία είναι η ποντιακή διάλεκτος που δεν την καταλαβαίνω καλά, αλλά έχω καλούς βοηθούς!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑