Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 18th, 2018 | by fileto

0

Ο Τοψίδης μπήκε δυναμικά με μεγαλειώδη πρεμιέρα

Χωρίς άγχος και «φόβο» για διαγραφές και τα τιαύτα, πολίτες από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκπρόσωποι φορέων, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Αργύρης Πατακάκης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Κώστας Εξακουστός, επιμελητηριακοί και εκπρόσωποι της αγοράς, αλλά και τρανταχτά ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων ήταν σήμερα το πρωί στην Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή όπου ο Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε την υποψηφιότητα του συνδυασμού του για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τίτλο: «Περιφερειακή Σύνθεση»!

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και το χειροκρότημα δυνατό, ενώ τα φωτογραφικά ενσταντανέ έπαιρναν και έδιναν σκιαγραφώντας την κοινή κάθοδο της κίνησης Ζαγναφέρη που αποχώρησε και του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου που πλέον κατεβαίνει δυναμικά να διεκδικήσει την περιφέρεια!

Στην κεντρική του ομιλία ο κύριος Τοψίφης μίλησε για έναν συνδυασμό ανθρώπων και όχι κομμάτων, ανεξάρτητος που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και θα αντλεί δύναμη από αυτούς.

«Ο τόπος δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον για το οποίο θα παλέψουμε», είπε, ενώ για το λόγο που κατεβαίνει υποψήφιος δεν έκρυψε πως «δεν με εκφράζει η σημερινή κατάσταση, δεν συμβιβάζομαι μαζί της» μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για την διοίκηση Χρ. Μέτιου. Είπε πως η ΠΑΜΘ θα είναι το κέντρο ενδιαφέροντος του τα επόμενα χρόνια και παρουσίασε προτάσεις για επενδύσεις, πανεπιστημιακή κοινότητα, ανεργία, πρόγραμμα, τουρισμό αγροτική ανάπτυξη και αγροδιατροφικο τομέα. Δεσμεύτηκε πως θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πολλούς κλάδους.

«Να δώσουμε τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών», είπε προτάσσοντας την επαγγελματική του σταδιοδρομία και την ανάγκη η περιφέρεια να διεκδικήσει ο, τι περισσότερο μπορεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, άνθρωπος μέχρι χθες του κύκλου επιρροής του Μέτιου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιρφάν Χατζηγκενέ, Μιχάλης Αμοιρίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, οι πρόεδροι επιμελητηρίων Ξάνθης και Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, οι επιχειρηματίες Παπατζηλάκης (Εβροφάρμα) και Δαστερίδης (Dasteri), πολλοί αυτοδιοικητικοί και άνθρωποι του επιστημονικού κόσμου, νεοδημακράτες και Πασόκοι, αλλά και πολύ νεολαία.

«Η περιφέρεια μας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, να φύγει από την μετριότητα. Δεν θα αλλάξει με κομματικά χρίσματα. Χρειάζεται σύνθεση ανθρώπων και δυνάμεων. Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν φοβάμαι την σκληρή δουλειά. Πάμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο της περιφέρειας. Σας κοιτάω στα μάτια και σας ζητώ να νικήσουν οι πολίτες σε μια δυνατή περιφερειακή σύνθεση».

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται εκ πρώτης όψεως για μια κίνηση πληθωρική και πολυσυλλεκτική, από κάθε άποψη, με φρεσκάδα χωρίς να αποπνέει κομματίλα και φυσικά με κύριο χαρακτηριστικό της την …ανατροπή της μοιρολατρείας και της εσωστρέφειας.

46422866_521006338369147_8921286083321266176_n 46459230_533883177080787_249201557361393664_n

Τι είπε στον χαιρετισμό του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

«Σήμερα η Περιφέρεια ΑΜΘ γυρίζει σελίδα, και γυρίζει σελίδα με την βοήθεια της ψήφου και της ορθής επιλογής των πολιτών» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. «Χωρίς ιεραρχίες αλλά με μία συνειδητή προσπάθεια που θα φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα δικαιώσουν όλους όσους θα στρατευτούν σε αυτή» κατέληξε ο ίδιος.

 

Αργύρης Πατακάκης: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα βρει τον βηματισμό της με τον Χριστόδουλο Τοψίδη»

Για ένα πολιτικό άντρα με πολιτικό ανάστημα και πολιτική ανδρεία, που μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες αυτού του τόπου με αξιώσεις και όχι με ευχολόγια, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, τονίζοντας πως, μέσα σε λίγο διάστημα, επτά στελέχη πρώτης γραμμής πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη στη Δράμα.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως ένας άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί αξίες και πλούτο μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είναι η τελευταία Περιφέρεια στην Ευρώπη, να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να ανέβει ψηλά εκεί που τις αξίζει.

«Αυτόν τον αγώνα μπορούμε και πρέπει να τον κερδίσουμε. Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές» κατέληξε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑