Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 27th, 2018 | by fileto

0

Μάθαμε στους Παριζιάνους την …παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας

Ναι οι Παριζιάνοι πλέον μυήθηκαν στις Καβαλιώτικες γεύσεις και όχι απλά σε σαρδέλα “παντρεμένη” που είναι και ..πασέ!

Σε δεύτερη ανάγνωση μας άρεσε η πρωτοβουλία να μυήσουν στις γεύσεις της Καβάλας 40 εκλεκτούς δημοσιογράφους των Παρισίων, και να τους γνωρίσουν τις νοστιμιές της περιοχής μας.

Βέβαια εμείς στο σπίτι δεν τρώμε το προσφάι του καπνεργάτη μια και δεν προερχόμαστε από καπνεργάτες, αλλά από καπνοπαραγωγούς…

Φυσικά ούτε στην κουζίνα μας έχουμε ως επιλογή: Τσιγαριαστά χόρτα  με αυγά και παστουρμά Ν. Καρβάλης, αλλά ούτε και Παστουρμαδόπιτα και κασεροπιτάκια με αριάνι και σως μελιού και ξυδιού, μια και δεν είμαστε Καππαδόκες, όπως η κυρία Ιωσηφίδου της Δημωφέλεια.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καλωσόρισμα

  • Το προσφάι του καπνεργάτη με προϊόντα  της επιχείρησης Αφοί Τσαρουχά
  • Ορεκτικά
  • Τζατζίκι με στραγγιστό γιαούρτι (Μάρτου) και  σέσκουλα
  • Τσιγαριαστά χόρτα  με αυγά και παστουρμά Ν. Καρβάλης  (Ατλαμάζογλου)
  • Παστουρμαδόπιτα και κασεροπιτάκια με αριάνι και σως μελιού και ξυδιού
  • Χταπόδι κρασάτο
  • Κυρίως
  • Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι  Καβάλας (ΕΑΣ Καβάλας)
  • Τας κεμπάπ με χυλοπίτες (Γεωτροφή)
  • Επιδόρπιο
  • Σεκέρ Παρέ
  • Λουκουμάδες Καβάλας (ο Πέτρος) με μέλι  Λεύκης (Κτήμα Ερείκη)
  • Σάμαλι με κρέμα φυστικιού
  • Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με μαστίχα
  • Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού Ν. Καρβάλης (Θωμαίδη)

Μεγάλη η συμβολή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο τουριστικό προϊόν μας. Μάθαμε στους Παριζιάνους την …παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑