Επιτίθεται ..." /> ΔΑΚΕ κατά Συριζαίων για τις καταλήψεις μαθητών στην Καβάλα

Τοπικές ΑΜ-Θ καταληψεις

Published on November 28th, 2018 | by fileto

0

ΔΑΚΕ κατά Συριζαίων για τις καταλήψεις μαθητών στην Καβάλα

Επιτίθεται η ΔΑΚΕ Καβάλας κατά των αριστερών παρατάξεων της διοίκησης των καθηγητών της ΕΛΜΕ Καβάλας με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία εξαιτίας του Μακεδονικού ζητήματος.

Στην ανακοίνωσή της που είναι σκληρή κατά των συναδέλφων της τονίζει: «Αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν τους μαθητές, που κάνουν κατάληψη, σαν φασίστες»

«Στην ΓΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας, 27-11-2018 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Διορισμοί και τρόπος διορισμών αναπληρωτών Καθηγητών.

Καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό ζήτημα που προέκυψε από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά με το δεύτερο ζήτημα έγινε προσπάθεια από τους παρευρισκόμενους των αριστερών παρατάξεων να θεωρήσουν και να χαρακτηρίσουν τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις καταλήψεις της Πέμπτης, 29-11-2018, υποκινούμενους από ακραίες φασιστικές δυνάμεις.

Δεν ξέρουμε αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές σαν φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας!

Προφανώς, οι καταλήψεις των σχολείων είναι σωστό πράγμα αν καθοδηγούνται από τους καθηγητές και τους γονείς μειοψηφιών που έχουν μπουκώσει τα μυαλά των παιδιών τους με τόνους προπαγάνδας κομματικής και προπαγάνδας αφελληνισμού, αλλά αν οι μαθητές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών και να υπερασπιστούν την ελληνική Μακεδονία, παρακινημένοι κι αυτοί από τους δικούς τους γονείς, είναι λάθος ενέργεια!

Η Παιδεία είναι, βλέπεις, μονοπώλιο μιας αριστεράς, παλιάς κοπής του 1920, που μισεί την πατρίδα, που είναι ανιστόρητη και που δεν έχει καν σχέση με την Αριστερά του Αλβανικού μετώπου του ’40, του ΕΑΜ, του 114, του Κυπριακού αγώνα, του αντιχουντικού αγώνα, του Πολυτεχνείου, του Γλέζου, του Μίκη, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Γκάτσου.

Είναι αποκομμένη από τον ιστορικό ιστό της Ελλάδας και προσπαθεί να επιβληθεί ποδοπατώντας και ποτίζοντας με δηλητήριο κάθε ελληνικό που μπορεί να φυτρώσει στις παιδικές και εφηβικές διάνοιες.

Κατόπιν αυτού, η Παράταξη της ΔΑΚΕ και τα τρία μέλη της που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρούν αναγκαία και επιτακτική ανάγκη να προβούν στην ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή Κατάληψης, δεν στηρίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών που αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ρωτήσαμε τους παρευρισκόμενους αν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι είμαστε ακροδεξιά στοιχειά και αν αυτοί με την τακτική και την πρακτική τους και με τα λεγόμενά τους, χαρίζουν το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις καταλήψεις στη Χρυσή Αυγή.

Εμείς τους μαθητές τους θεωρούμε Έλληνες που κινούνται από πατριωτικό συναίσθημα και από κανέναν άλλο.

Με βάση τα παραπάνω καταψηφίζουμε το κείμενο της ΕΛΜΕ Καβάλας, δεν δεχόμαστε και δεν συμμετέχουμε σε καμιά προσπάθεια διάλυσης των καταλήψεων από τους Καθηγητές των αριστερών παρατάξεων, γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και ωριμότητα και το μυαλό να κρίνουν και να αποφασίσουν μόνοι τους

Καταγγέλλουμε τις αριστερές παρατάξεις ότι στηρίζουν έμπρακτα την συμφωνία των Πρεσπών, συκοφαντούν οποιονδήποτε εκφράζει την ανησυχία του για το διπλωματικό αυτό τερατούργημα, απειλούν και στοχοποιούν ανήλικους μαθητές και προβαίνουν συστηματικά σε δολοφονία χαρακτήρων.

Με τη δράση τους ένα πράγμα θα πετύχουν μόνο: Την περιφρόνηση όλων των Μακεδόνων.

Υπογραφή: Τότης Σωτήριος, Πετρούσης Σωτήριος, Νταμπαλής Αντώνιος».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ως εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε το ηθικό χρέος να διατηρήσουμε τη μνήμη των εγκλημάτων των φασιστών και των αγώνων των λαών, ώστε να μην ξαναζήσει ο κόσμος μας τον πόλεμο, τη βία, την απώλεια.

Φιλοναζιστικά κόμματα και οργανώσεις, τον τελευταίο καιρό, με πατριδοκάπηλα συνθήματα εκμεταλλεύονται τον αυθορμητισμό και την αγνότητα των μαθητών μας, για να ξεπλύνουν τη δική τους εγκληματική δράση.

Η είσοδος στα σχολεία εθνικιστικών και αλυτρωτικών απόψεων, ως αποτέλεσμα της αντιπαλότητας εθνικιστικών δυνάμεων που δρουν σε όλες τις χώρες, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να θέσει σε εγρήγορση την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε την απογοήτευση και την αμάθεια, που γέννησε η κρίση και ενίσχυσε η ανευθυνότητα ορισμένων ΜΜΕ, να παρασύρουν τους μαθητές μας σε πρακτικές που εμπνέονται από μισαλλοδοξία και να τους παροτρύνουν να κλείνουν τα σχολεία.

Έχουμε χρέος με τα εφόδια που μας παρέχει η παιδεία να διευρύνουμε τη γνώση και την κριτική ικανότητα, να καλλιεργήσουμε την αισθητική και να συμβάλλουμε στην ηθική συγκρότηση των μαθητών μας.

Ο κόσμος των δικαιωμάτων, της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης θα έρθει μέσα από την ποιοτική εκπαίδευση και την αγωνιστική μας εγρήγορση.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε ως αρωγό όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όλη την κοινωνία. Καβάλα, 28/11/2019»…

Θα περίμενε κανείς ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που υποτίθεται ότι κύριο έργο τους είναι η εξύψωση της εθνικής συνείδησης στα παιδιά μας που τα μαθαίνουν όχι μόνο γράμματα αλλά και τα περιβάλλουν με την Παιδεία την Ελληνική, θα είχαν ευαισθησία σε ένα εθνικό θέμα όπως είναι το Μακεδονικό.

Προφανώς ξέχασαν τις εποχές Καλαμπόκα και Τεμπονέρα και με μια δική τους λογική …καταδικάζουν τις σχολικές καταλήψεις για το Μακεδονικό όχι στην Πελοπόννησο και τα Αγαθονήσι, αλλά στην Μακεδονική Καβάλα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας λέει τα εξής: «Λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που τιμήσαμε στα σχολεία μας τα θύματα του πολέμου και της βίας που γέννησαν ο ναζισμός, ο φασισμός και η δικτατορία.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑