Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 30th, 2018 | by fileto

0

Θα διακινούσαν περίπου 2 τόνους παράνομα όστρακα

Χίλια εννιακόσια σαράντα κιλά (1.940 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών Ν. Ροδόπης επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής Φορτηγό Ι.Χ. όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 37χρονο.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε εβδομήντα πέντε (75) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων εκατόν δέκα εννέα  κιλών (1.119 kg) το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήτοι εξήντα οχτώ (68) σάκοι βάρους χιλίων είκοσι κιλών (1020kg) υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,3εκ. έως 3,9εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.)  , και σαράντα δύο (42) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους τελλίνα (donax truncullus), συνολικού βάρους οχτακοσίων είκοσι ενός κιλών (821 kg) το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήτοι τριάντα (30) σάκοι βάρους εξακοσίων τεσσάρων κιλών (604kg) υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,2εκ. έως 2,8εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,0εκ.).

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑