Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 4th, 2018 | by fileto

0

Όλα τα “σφάζει” προεκλογικά η κυρία Τσανάκα

ΝΟΥΜΕΡΟ 1

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, η δημοπράτηση του έργου των παρεμβάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης της Καβάλας, και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, με έκπτωση 42,8%. Το έργο έχει τίτλο «Επισκευές- συντηρήσεις στην κεντρική πλατεία Καβάλας» και έχει προϋπολογισμό 236.000 ευρώ. Θα ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τους εργολήπτες, για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

ΝΟΥΜΕΡΟ 2

Ο Δήμος Καβάλας μοιράζει 13.000 ευρώ σε 36 άπορες οικογένειες

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2018, εγκρίθηκε η συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης, άλλων τριάντα έξη απόρων συνδημοτών με το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν από το ταμείο του Δήμου, για την καταβολή του βοηθήματος αυτού.

Η απόφαση αυτή της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, για το ποια άτομα θα επιδοτηθούν, λαμβάνεται μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας, και εγκρίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γίνεται γνωστό, ότι μέσα στο 2018, συνολικά από το πρόγραμμα αυτό του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ενισχύθηκαν οικονομικά, μέχρι τώρα, 302 άποροι συνδημότες, με το συνολικό χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ, περίπου.

 

ΝΟΥΜΕΡΟ 3

Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας για ευπαθείς ομάδες

 Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2018, μετά από εισήγηση της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, εγκρίθηκε η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας για ευπαθείς ομάδες. Η απαλλαγή από τα τέλη αυτά, αφορά τις ασθενέστερες από τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καβάλας, ώστε να μειωθεί το κόστος ζωής των ομάδων αυτών και οι οποίες ανήκουν στους δικαιούχους επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται και τα οποία θα ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή.

 

ΝΟΥΜΕΡΟ 4

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στις παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού στη διοργάνωση του τριήμερου συνεδρίου (7,8,9 Δεκεμβρίου 2018) στην Καβάλα με τίτλο: «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής μας και σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνει το συνέδριο με τη συμμετοχή επιφανών ιστορικών, ερευνητών και καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης και φοιτητών που θα επισκεφθούν την πόλη μας για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του συνεδρίου.

Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

Παράθεση ενός επίσημου γεύματος την πρώτη μέρα έναρξης των εργασιών προϋπολογισμού 900,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Παράθεση ενός επίσημου δείπνου στη λήξη των εργασιών της τρίτης ημέρας προϋπολογισμού 900,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ενοικίαση δυο λεωφορείων για την μετακίνηση συνέδρων και επισκεπτών προϋπολογισμού 600,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Β. Ο Δήμος Καβάλας και ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων διοργανώνουν (Σάββατο29 Δεκεμβρίου) για μια ακόμη χρονιά το πετυχημένο δρώμενο των Μωμόγερων στους δρόμους της Καβάλας με τη συμμετοχή χορευτών από τους πολιτιστικούς συλλόγους Κοζάνης και Καλλιφύτου Δράμας.

Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας της παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 2.212,18 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

Κράτηση δώδεκα δίκλινων δωματίων για μια διανυκτέρευση προϋπολογισμού 816,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Παράθεση ενός γεύματος προϋπολογισμού 500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση μιας αφίσας προϋπολογισμού  34,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση ενός μπάνερ προϋπολογισμού 39,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση ενός flyers προϋπολογισμού 19,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Προμήθεια δυο μπάνερ 2m*2m, προϋπολογισμού  68,00 € συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

– Προμήθεια 300 σάντουιτς προϋπολογισμού 442,68 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

– Προμήθεια 500 χυμών (250ml) προϋπολογισμού 186,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Προμήθεια πέντε αναμνηστικών πλακετών προϋπολογισμού 107,5 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Γ. Ο Δήμος Καβάλας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 την ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους με τίτλο: «Χριστούγεννα ρετρό» στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο του προγράμματος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η γιορτή περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, κουκλοθέατρο, εργαστήρια με κατασκευές, εργαστήριο μακιγιάζ, παιχνίδια, μουσική, τραγούδια.

Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.486,18 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

– Σχεδίαση μιας αφίσας προϋπολογισμού  34,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση ενός μπάνερ προϋπολογισμού 39,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση ενός flyers προϋπολογισμού 19,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Προμήθεια δυο μπάνερ 2m*2m, προϋπολογισμού  68,00 € συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

– Προμήθεια 500 σάντουιτς προϋπολογισμού 737,8 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

– Προμήθεια 500 χυμών (250ml) προϋπολογισμού 186,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Προμήθεια 50 κιλών σφολιατοδειδών προϋπολογισμού 402,38€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δ. Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα φιλοξενήσει μέλη συλλόγων, παιδιά και φορείς που θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια ή θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές εορταστικές επισκέψεις στο Δημαρχείο. Κατά τις επισκέψεις αυτές διατεθούν κεράσματα (σφαλιατοειδή και γλυκά) όπως ορίζουν τα έθιμα και οι κανόνες φιλοξενίας. Επίσης ο Δήμος Καβάλας θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τις υπηρεσίες και του  εργαζόμενους με την έναρξης της νέας χρονιάς.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω προμηθειών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των   1.164,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

– Προμήθεια σφολιατοειδών εδεσμάτων (60κιλ.) προϋπολογισμού 482,86 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Προμήθεια 500 χυμών (250ml) προϋπολογισμού 186,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Προμήθεια βασιλόπιτας (40 κιλ.) προϋπολογισμού 247,50 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Προμήθεια τσουρεκάκια (400 τμχ) προϋπολογισμού 248,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ε. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες»,  τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσουν μια εύθυμα ιδιαίτερη εκδήλωση με ζεστό κρασί και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Μετά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη – που παρουσιάσαμε πέρυσι- φέτος την τιμητική του έχει ο Σταμ. Σταμ. όπως υπογράφει με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ο Σταμάτης Σταματίου.  Μέλη της ομάδας των Παραμυθάδων θα αναγνώσουν τρία ευθυμογραφήματά του. Τα ευθυμογραφήματα θα συνοδεύονται μουσικά,  ενώ τη ζωή και το έργο του Σταμ. Σταμ. θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας κυρία Ρένα Πανταζόγλου.

Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  610,00  € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

– Προμήθεια 40 κιλών σφολιατοδειδών προϋπολογισμού 321,9 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση μιας αφίσας προϋπολογισμού  34,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση ενός flyers προϋπολογισμού 19,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Παράθεση ενός δείπνου προϋπολογισμού 236,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ζ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας θα παρουσιάσει το βιβλίο του εκπαιδευτικού και  π. δημοτικού συμβούλου Νίκου Κούτρα με τίτλο: «Από το Μούντζινος … στη Λεκάνη»

(ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ Δημητρία Μαλαμίδου, προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, ο Κομνηνός Απότας, ερευνητής – ιστορικός και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των   350,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

– Σχεδίαση μιας αφίσας προϋπολογισμού  34,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Σχεδίαση μιας πρόσκλησης προϋπολογισμού  16, 00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

– Παράθεση ενός δείπνου προϋπολογισμού 300, 00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 

Η. Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης Digital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχωράει στο επόμενο βήμα του προγράμματος υλοποίησης  που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση στην Καβάλα δύο  εργαστηρίων: Το 1ο εργαστήριο ορίζεται την Παρασκευή 7/12/2018 και το 2ο εργαστήριο την Τετάρτη 12/12/2018. Ο κύριος στόχος των εργαστηρίων θα είναι η παρουσίαση και επικύρωση ενός ενοποιημένου οράματος με το  δίκτυο των τοπικών εταίρων. Επιπλέον, τα εργαστήρια θα επιτρέψουν την παρουσίαση των διαφορετικών σεναρίων στρατηγικής, τα οποία θα έχουν αναπτυχθεί εκ των προτέρων από την ομάδα εμπειρογνωμόνων, βάσει των αποτελεσμάτων της συνιστώσας δημιουργίας σεναρίων του Εργαλείου Αυτοαξιολόγησης. Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων θα είναι μια συμφωνία για το βέλτιστο σενάριο Ψηφιακής Στρατηγικής για την περιοχή, με δεδομένα τα ισχυρά και αδύναμα σημεία της. Στα εργαστήρια θα συμμετέχουν εκτός από τους φορείς της πόλης και οι ειδικοί που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διάρκειά του κάθε εργαστηρίου αναμένεται να είναι 5 ώρες περίπου,   ενώ αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 70 άτομα.

Το συμπληρωματικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης αναρχείται στο ποσό των  2.700,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής:

– Παράθεση ενός γεύματος προϋπολογισμού 300,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στη λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας του εργαστηρίου.

– Παράθεση ενός γεύματος προϋπολογισμού 300,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στη λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας του εργαστηρίου.

Προμήθεια πέντε πληροφοριακών μπάνερ για τις παρουσιάσεις του προγράμματος στο εξωτερικό  προϋπολογισμού 2.100,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑