Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 7th, 2018 | by fileto

0

Απογοήτευση από τα 27 νεα πρόσωπα της Δήμητρας Τσανάκα!

Για μια ακόμη φορά στην χθεσινή εκδήλωση του συνδυασμού της «Ανάσα για Τον Δήμο» η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, απευθυνόμενη σε όσους παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Galaxy, έκανε την αίθουσα να γελάσει με την φράση: «ούτε «λεφτόδεντρα» υπάρχουν ούτε μαγικά ραβδιά. Η διοίκηση ενός δήμου, απαιτεί ρεαλισμό και σκληρή δουλειά. Απαιτεί όραμα και εντιμότητα. Δεν είναι μια έκθεση ιδεών. Απαιτεί αυθεντικότητα, χαρακτήρα και ειλικρίνεια», δίνοντας το στίγμα πάνω στο οποίο θα χτίσει την προεκλογική της καμπάνια….

Με σύνθημα: «Ανάσα για το Δήμο, Εμπειρία-Ανανέωση-Σύνθεση-Νίκη» και σε ένα πολύ περιορισμένο κύκλο συνεργατών και φίλων έκανε την ανακοίνωση των πρώτων νέων υποψηφίων του συνδυασμού της μια σύνθεση η οποία δεν έδωσε το αίσθημα της νίκης που η ίδια πρόβαλε στην ομιλία της.

Αυτό και μόνο φανερώνει την αδυναμία της να σύρει το άρμα προς τα μπρος μια και είναι δεμένο με χιλιάδες αγκυλώσεις…

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σήμερα έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά σε αυτήν εδώ την σεμνή και λιτή εκδήλωση, να παρουσιάσω το πρώτο τμήμα του ψηφοδελτίου μας, αποτελούμενο από ΝΕΟΥΣ ανθρώπους τόσο σε ηλικία όσο και σε αντιλήψεις, οι οποίοι θα συμμετέχουν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε εκλογικές διαδικασίες, πλαισιώνοντας το ψηφοδέλτιο μας.

Αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους εσάς.

Σε μια περίοδο χρονική για την χώρα, η οποία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, κρίσης σε θεσμούς, αξίες και ιδανικά, έχει αποτρέψει πολλά υγιή  κύτταρα της κοινωνίας μας να ασχοληθούν με τα κοινά.

Σε μια τέτοια περίοδο και κάτω από αυτές τις συνθήκες και την αλλαγή των δεδομένων λόγω του νέου εκλογικού νόμου, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που τέτοιοι άνθρωποι, όπως αυτοί που θα σας παρουσιάσω σήμερα όπως ΕΣΕΙΣ αγαπητοί μου φίλοι, όχι μόνο κάνουν το δύσκολο αυτό βήμα να ασχοληθούν με τα κοινά του Δήμου μας, αλλά και να στηρίξουν την συλλογική προσπάθεια του συνδυασμού μας καθώς και ΕΜΕΝΑ προσωπικά, ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαστε εμείς αυτοί τελικά, που ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Πράγμα για το οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία.

Πρόκειται για προσωπικότητες, που η καθεμία στον χώρο της και στον στίβο της σκληρής καθημερινότητας, δίνει την μάχη για την επιβίωση με ήθος, εντιμότητα, δημιουργικότητα  και όρεξη για προσφορά στα κοινά.

Είστε σχεδόν όλοι γέννημα-θρέμμα της πόλης μας και του Δήμου μας, όπως και εγώ.

Όπως και εγώ έτσι και εσείς έχετε αφιερώσει και σκοπεύετε να αφιερώσετε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής στον Δήμο μας.

Δεν δικαιούμαστε να είμαστε απλώς παρατηρητές και εκ του ασφαλούς κριτές από τον καναπέ και το facebook. Απαιτείται ενεργή συμμετοχή.

Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν διακριθεί στον τομέα τους και έχουν τα εχέγγυα ώστε να συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια και πρόοδο του Δήμου μας.

Η περίοδος που διανύσαμε ήταν πρωτόγνωρη.

Η χώρα βίωσε κάπιταλ κοντρόλ για αρκετά χρόνια. Και ακόμη δεν τελείωσαν οριστικά. Οι περιορισμοί αυτοί ήταν περισσότεροι ακόμη και από αυτούς που είχαν επιβληθεί στην χώρα μας στον Β’ παγκόσμιο  πόλεμο!  Το αναφέρω έτσι απλά ως παράδειγμα για να γίνει κατανοητό το καθεστώς που επικρατούσε και επικρατεί ακόμη στην χώρα μας.

Φλερτάραμε με την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Επιβλήθηκαν δυο ακόμη νέα μνημόνια.

Για ενάμιση έτος καμία απολύτως διαδικασία συμβάσεων, προμήθειας η δημοσίου έργου δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Έπειτα η αλλαγή του νόμου με τον 4412/2016 στις συμβάσεις στις προμήθειες και τα δημόσια έργα.

Χρειάστηκε σχεδόν ένα ολόκληρο έτος και 7-8 ερμηνευτικές εγκύκλιοι ώσπου να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς θα λειτουργούν πλέον οι δήμοι. Και μη νομίζετε: ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η διαδικασία.

Παράλληλα συνεχίστηκε η μείωση του προσωπικού και η υποχρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση.

Αυτά και αλλά πολλά αποτέλεσαν και αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Δεν κρυφτήκαμε όμως πίσω από όλα αυτά.

Αντίθετα  ο Δήμος μας όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά έκανε και βήματα μπροστά. Στον κοινωνικό τομέα, στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στην βελτίωση των υποδομών, των κτηρίων και αλλά.

Για όλα αυτά όμως, το τι ακριβώς παραλάβαμε, τι ακριβώς κάναμε, τι ακριβώς εξελίσσεται και δρομολογείται και τι ακριβώς σχεδιάζουμε να κάνουμε, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στο μέλλον διεξοδικά και αναλυτικά.

Όλα στην ώρα τους.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή για εμένα ημέρα:

Η τιμή στο πρόσωπο μου και τους συνεργάτες μου από διακεκριμένους συνδημότες μας να συστρατευτούν μαζί μας είναι μεγάλη. Και παράλληλα με γεμίζει ευθύνη.

Το πάντρεμα αυτό, της εμπειρίας με την ανανέωση συνιστά κατά την άποψη μου μια συνταγή επιτυχίας και νίκης. Δίνει έναν άλλο αέρα ο οποίος θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα και το βράδυ των εκλογών. Και προσέξτε: όπως κατά τη διάρκεια της θητείας μου εμπιστεύθηκα σε θέσεις ευθύνης τη γενιά των σαραντάρηδων σε μεγάλο βαθμό, έτσι και σήμερα είμαι ικανοποιημένη αφού ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων που θα παρουσιάσω είναι τα 42 έτη.

Νίκης όχι απέναντι σε αντιπάλους.

Νίκης απέναντι στα προβλήματα του Δήμου μας και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οι συγκυρίες, με κυρίαρχη αυτή του νέου εκλογικού νόμου δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πειραματισμού. Το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε πως οι πειραματισμοί και ο λαϊκισμός κοστίζουν ακριβά. Πολύ ακριβά. Το ζήσαμε και το ζούμε όλοι μας.

Ούτε «λεφτόδεντρα» υπάρχουν ούτε μαγικά ραβδιά. Η διοίκηση ενός δήμου, απαιτεί ρεαλισμό και σκληρή δουλειά. Απαιτεί όραμα και εντιμότητα. Δεν είναι μια έκθεση ιδεών. Απαιτεί αυθεντικότητα, χαρακτήρα και ειλικρίνεια.

Πρέπει η μετάβαση σε αυτό το νέο καθεστώς – με το οποίο η παράταξη μας και εγώ προσωπικά ήμασταν αντίθετοι- να γίνει με ασφάλεια και ομαλότητα.

Θα επιδιώξω όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, αυτές να διεξαχθούν σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και συναινέσεων. Καλώ και όλους όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν τον Δήμο μας να πράξουν το ίδιο.

Σε όλη μου την ζωή, την επαγγελματική αλλά και την πολιτική, δούλευα και δουλεύω πάντα με ομάδες. Είτε ως μέλος είτε ως επικεφαλής.

Ξέρω παρά πολύ καλά την αξία της σύνθεσης απόψεων. Γι’ αυτό εξάλλου η παράταξη μας ήταν και είναι πάνω από κόμματα.

Όχι λοιπόν σε καθεστώς συγκρούσεων και προσωπικών επιθέσεων.

Εξάλλου έτσι πολιτεύτηκα ως επικεφαλής και το 2014. Χωρίς συγκρούσεις και προσωπικές επιθέσεις. Χωρίς καμία απολύτως  διάθεση ρεβανσισμού όταν ανέλαβα τις τύχες του Δήμου. Το απέδειξα στην πράξη. Όχι στα λόγια.

Διατήρησα ότι θετικό υπήρχε. Και έχτισα με τους συνεργάτες μου νέες προοπτικές εξωστρέφειας και κινητικότητας.

Την ομαλή αυτή μετάβαση στο νέο καθεστώς διοίκησης των δήμων άρα και του δήμου Καβαλας ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ πλέον, σας καλωσορίζουμε στην παράταξη μας την ΑΝΑΣΑ και σας ευχόμαστε καλή δύναμη καλή επιτυχία και γερό στομάχι!».

 

Τα ονόματα των πρώτων νέων υποψηφίων της παράταξης Ανάσα για τον Δήμο

  1. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΟΥΣΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ)-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  2. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΤΕΡΕΖΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
  3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ  / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  4. ΙΜΒΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
  5. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  / ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
  6. ΚΟΥΤΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  /ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  7. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ/ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
  8. ΜΑΓΚΑΦΙΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  9. ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ / ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  10. ΜΑΣΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  11. ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  / ΛΟΓΙΣΤΗΣ
  12. ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  / ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  13. ΝΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  / ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  14. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΒΡΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  15. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ / ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  17. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΠΗ / ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  18. ΠΡΟΜΟΥΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΛΟΓΙΣΤΗΣ
  19. ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ / ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  20. ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  21. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ / ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  22. ΤΣΑΜΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
  23. ΤΣΑΠΙΤΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  24. ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  25. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΚΛΑ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  26. ΧΙΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  27. ΧΙΖΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑