Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2018 | by fileto

0

ΕΠΟΠ πέθανε αβοήθητος μέσα στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

Υπουργέ και υφυπουργέ τι θα πείτε σήμερα στην χήρα γυναίκα του εκλιπόντος η οποία τυγχάνει και εγκυμονούσα στον 5ο μήνα της κύησης;

 

H Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτησή μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφός μας που υπηρετούσε στον Νομό Έβρου.

Ένας νέος άνθρωπος, ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Πάλλας που υπηρετούσε στο 558 Μ/Κ ΤΠ, στο Πρωτοκκλήσι Μάνδρας, το οποίο ανήκει στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Σουφλί, άφησε πριν από λίγες ημέρες την τελευταία του πνοή μέσα στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να τύχει στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πλήρως στελεχωμένο πριν από μερικά χρόνια, με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών (ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο), υποβαθμίστηκε σε ΚΙΧΝΕ και οι ιατροί μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές.

Ως συνέπεια αυτού, οι μόνοι ιατροί που υπηρετούν σήμερα εκεί είναι ειδικότητας ψυχολόγου, ψυχιάτρου, και οδοντιάτρου, σε μία περιοχή μάλιστα όπου δραστηριοποιείται μία Μεραρχία χιλιάδων στρατιωτικών ενώ υπηρετεί ταυτόχρονα και πολύ μεγάλος αριθμός Αστυνομικών. Καθημερινά όλοι αυτοί οι συνάδελφοι ζουν με την αγωνία και τον φόβο της αβεβαιότητας.

Απευθυνόμαστε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Κύριε Υπουργέ, κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ

Εξαντλήσατε το πολυδιαφημιζόμενο Έτος Μέριμνας Προσωπικού σε δημόσιες σχέσεις, επαναλαμβανόμενες χειραψίες με τα ίδια πρόσωπα και εντυπωσιακές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των συνεχών επισκέψεών σας, στα Στρατόπεδα της Χώρας.

Τι θα πείτε σήμερα στην χήρα γυναίκα του εκλιπόντος η οποία τυγχάνει και εγκυμονούσα στον 5ο μήνα της κύησης;

Πως θα μπορέσει να αναθρέψει το παιδί που θα φέρει στον κόσμο όταν φροντίσατε με τον «εγκληματικό» νόμο «Κατρούγκαλου», να πετσοκόψετε τις συντάξεις χηρείας, αφήνοντας τις οικογένειες των συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους, κυριολεκτικά στον δρόμο;

κ.κ. Αρχηγοί

Ως στρατιωτικοί, βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων.

Ελλείψεις που δυστυχώς, ο 39χρονος ΕΠΟΠ Λοχίας τις επιβεβαίωσε με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Καλές οι υποσχέσεις και τα ευχολόγια, όμως το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώνει. Ο τραγικός επίλογος του αδικοχαμένου συναδέλφου μας από τον Έβρο, σας αφήνει έκθετους.

Η ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων είναι αποκλειστικά δική σας.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), αναμένουμε από εσάς *ΑΜΕΣΕΣ* ενέργειες προς αποκατάσταση της ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται στα στελέχη των ακριτικών περιοχών της Περιφέρειάς μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κυριάκος Αυγερινός

Αντισμήναρχος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑