Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2018 | by fileto

0

Φουλ της παγίδας για 8 διακινητές στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες (9-12-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, και Ροδόπης, οκτώ (8) αλλοδαποί, ένας 31χρονος, δύο 27χρονοι, ένας 24χρονος, δύο 23χρονοι, ένας 20χρονος και ένας 18χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά σαράντα πέντε (45) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο 23χρονους, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο βόρειο Έβρο, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, ηλικίας 18, 24, 27 και 27 ετών, διότι προωθούσαν παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 18, 24 και 27 ετών να καθοδηγούν, πεζή, είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες, εντός δασικής και αγροτικής περιοχής και στη συνέχεια να επιβιβάζουν τους έντεκα (11) από αυτούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 27χρονο, ο οποίος με τη σειρά του, τους μετέφερε προς την ενδοχώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Επαρχιακή οδό Μέστης – Κρωβύλης, ο οδηγός του οποίου (31χρονος) αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε.

Τελικά, λίγο πιο κάτω, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, ενώ ο 31χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ από την εκτροπή του οχήματος τραυματίσθηκε μία διακινούμενη, η οποία μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος Ταύρης), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στον Λουτρό Έβρου, ενώ κατά τη διαδρομή που ακολούθησε μέσα στον οικισμό προξένησε υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία μεταλλική πόρτα αποθήκης και το περιπολικό.

Μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι σχετικές δικογραφίες για τους τρεις διακινητές, ηλικίας 31, 23 και 20 ετών, περιλαμβάνουν και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σουφλίου, Φερών και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑