Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 13th, 2018 | by fileto

0

ΚΑΒΑΛΑ: Εκδηλώσεις Χριστουγέννων, σπατάλες χωρίς αποτέλεσμα!

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος σχετικά με το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον Δήμο Καβάλας και την δημοτική αρχή επισημαίνει ότι: «Τα πράγματα είναι απλά:

ο Δήμος Δράμας δαπανά για την Ονειρούπολη 350.000 ευρώ περίπου, δημιουργεί μια ελκυστικότατη γιορτινή ατμόσφαιρα και ζωντάνια μέσα από εκδηλώσεις που διαρκούν πάνω από 30 ημέρες και προσελκύει τουλάχιστον 600 – 700.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Από τα χρήματα που δίνει, ο Δήμος Δράμας έχει ένα σημαντικό όφελος μέσα από τα τέλη που εισπράττει, ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν όφελος από την αύξηση της κατανάλωσης που δημιουργούν οι επισκέπτες. Αυτό λέγεται ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Αντίθετα, ο Δήμος Καβάλας δαπανά 150.000 ευρώ περίπου, δεν κατορθώνει να δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα, η Καβάλα είναι τις περισσότερες ημέρες άδεια πόλη (ακόμη και οι Καβαλιώτες επιλέγουν να φεύγουν από την πόλη για να αισθανθούν την ατμόσφαιρα των γιορτών και πηγαίνουν στη Δράμα!) και οι εκδηλώσεις δεν προσελκύουν παρά ελάχιστους επισκέπτες. Αυτό λέγεται ΣΠΑΤΑΛΗ.

Επί της ουσίας, η Δημοτική Αρχή αρνείται να δει το ΦΤΩΧΟ αποτέλεσμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, βλέπει τις εκδηλώσεις μόνο σαν μέσο για να σπαταλήσει τα χρήματα των Καβαλιωτών σε πελατειακές εξυπηρετήσεις, νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει ψήφους.

Το ίδιο έκανε και το καλοκαίρι με τις δωρεάν προσκλήσεις που μοίρασε για το Φεστιβάλ Φιλίππων, ευτελίζοντας τον θεσμό και διασύροντας την Καβάλα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι ο Δήμος να μελετήσει, να σχεδιάσει και να διοργανώσει μία νέα μεγάλη εκδήλωση – “σήμα κατατεθέν” για τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση αυτή:

να έχει ως ξεκάθαρο στόχο να φέρει νέους επισκέπτες, μεγαλώνοντας την τουριστική περίοδο μέσα στον χειμώνα.

πρέπει να έχει έναν πρωτότυπο και ελκυστικό “μύθο” (και όχι να αλλάζει περιεχόμενο κάθε χρόνο, χωρίς τελικά να συμβολίζει κάτι)

να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοτελώς αλλά σε συντονισμό με τη Ονειρούπολη, ώστε να δημιουργηθεί αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πόλεις

Εδώ και 4 χρόνια, η Καβάλα είναι άδεια τις περισσότερες ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το γεγονός το βλέπουμε όλοι εκτός από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, που δεν θέλει να βλέπει τα ρεκόρ αποτυχιών που σπάει το ένα μετά το άλλο…

Μόνο μία νέα διοίκηση στον Δήμο που θα έχει προγραμματισμό, οργάνωση, στόχους και όραμα μπορεί να διοργανώσει  εκδηλώσεις που θα αξίζουν στην Καβάλα.

Η εικόνα της άδειας Καβάλας μέσα στις γιορτές δεν μας αξίζει!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑