Άποψη - Γνώμη

Published on December 15th, 2018 | by fileto

0

Οι αρχηγοί ομιλούν, τα μέλη σιωπούν!

Το τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε και πριν χαθούμε στα μελομακάρονα, στους κουραμπιέδες και στα άλλα χριστουγεννιάτικα τερψιλαρύγγια τώρα που πήραμε και το μέρισμα, καλό είναι και να αποκτήσουμε ένα κομματικό φρόνημα …μπας και ξεχαστούμε.

Δεν είναι τυχαίο που οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας επέλεξαν την ίδια μέρα και ώρα σαν καλοί κάου μπόιδες να τραβήξουν τα πιστόλια τους και να βαρέσουν στο Ελ Πάσο!

Πρώτος ξαρμάτωσε ο Κυριάκος και μέσα από το συνέδριο στο Μαρούσι Σέντερ έπαιξε την πρώτη πιστολιά…

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι είπε ο Μητσοτάκης στους αλαλάζοντες κομματικούς του φίλους, αλλά ο Χωμενίδης!

Ο συγγραφέας Χωμενίδης που ανένηψε και γνώρισε την καλή δεξιά του Κυριάκου, είπε ότι: «Αν κάποιος γνώριζε το οικογενειακό μου παρελθόν θα περίμενε να με δει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ όμως ο επίγονος του “αυριανισμου” δεν θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα».

Και το είπε αυτό ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Χρήστος Χωμενίδης.

Ο γνωστός συγγραφέας ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται ποτέ να με δείτε να ζήτω κανενός την ψήφο. Δεν είμαι ΝΔ», συνέχισε τονίζοντας πως «είναι καιρός να τελειώνουμε με τα διχαστικά διλήμματα που έχουν γίνει προφάσεις για δημαγωγούς».

Και πρόσθεσε: «Το κακό με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πρώτη φορά αριστερά, αλλά ότι αποτελεί την πιο μισαλλόδοξη εκδοχή της αριστεράς που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος. Όπως ακριβώς οι ΑΝΕΛ είναι η καρικατούρα της δεξιάς».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χωμενίδης προέβλεψε: «Δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σαρώσει στις εκλογές. Σας βλέπω όλους το βράδυ της ανοιξιάτικης Κυριακής να ευτυχείτε. Θα είμαι από απόσταση αλλά με την καρδιά μου μαζί σας».

Ανέφερε παράλληλα ότι «τα αληθινά ζόρια θα ξεκινήσουν με τη νίκη της ΝΔ» και αναρωτήθηκε: «Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν δεν καταφέρει η πατρίδα βγει με ανεκτούς όρους στις αγορές;».

Υπογράμμισε επίσης ότι τον βρίσκει σύμφωνο «ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασύνταξη, την παλιγγενεσία της μεσαίας τάξης».

Και επειδή ΝΔ και Κυριάκος χωρίς Άδωνι είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο, ο μέγας αυτός αγωνιστής της παράταξης τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας». Και συμπλήρωσε: «Δικό μας χρέος είναι χωρίς γκρίνιες και προτάσσοντας το εμείς και την παράταξη να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών που έρχονται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, με μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή που θα μπορέσει να δώσει στη χώρα αυτό που χρειάζεται».

Και απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «αν εσείς αποτύχετε, η Ελλάδα θα έχει αποτύχει», και έκλεισε απευθύνοντας «προσωπική ευχαριστία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε σε δύσκολη ώρα την παράταξη όρθια και θα του το αναγνωρίσει η ιστορία».

Άσε μας ρε Άδωνι, καλό το κυδώνι, αλλά στίφιασε!

Πάμε τώρα στον άλλον μεγάλο πολιτικό μας αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη τον Αλέξη μας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ άνοιξε την ντουλάπα της αριστεράς και έβγαλε από μέσα από Ρίτσο και Αγγελόπουλο, μέχρι Γκοτζαμάνηδες και λαϊκά κλαρίνα!

Θύμισε Ανδρέα σε προεκλογική ομιλία όπου πριν το «Τσοβόλα δώστα όλα», έχωνε κατά της δεξιάς με τις ατάκες του Λαλιώτη και φυσικά στο ίδιο ακροατήριο που φαίνεται να φτιάχνεται με τέτοια!

Ο Αλέξης βέβαια πρώτα τα έδωσε όλα και μετά άνοιξε το κουτί με τους Γκοτζαμάνηδες και τον Επιτάφιο!

Δεν πουλάμε λέμε διαφημίζουμε είπε ο Αλέξης και σε ελεύθερη μετάφραση: «Δεν πουλάμε την Μακεδονία μας!».

Ποια Μακεδονία; Του Ζάεφ ή του Σόρος;

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι «κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας».

Με σύνθημα «ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» και «όχι στον εθνικισμό», μίλησε στο «Παλαί ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, παρόντων πολλών υπουργών της κυβέρνησης. Από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον «όσων χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Σε τούτο τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο φασισμός, ο εθνικισμός, η πατριδοκαπηλία και δεν θα περάσουν ούτε και σήμερα» είπε ο κ.Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως πόλη «της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών παραδόσεων και των πολιτισμών».

«Δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε, τονίζοντα ότι η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία».

«Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», συνέχισε.

Καλά μας έπεισες Αλέξη, Καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑