Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 16th, 2018 | by fileto

0

Αυτά τα φεστιβάλ θα χρηματοδοτήσει η ΠΑΜ-Θ;

Διαβάζουμε σε γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με τουριστικά θέματα ότι επιμένει στην γενναία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το επόμενο έτος των φεστιβάλ που η ίδια διοργανώνει και είναι αποτυχημένα και χαμηλής αποδοχής που επι πλέον δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ενώ φεστιβάλ όπως αυτό των Φιλίππων και το Cosmopolis, είναι εκτός.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι: «τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις αποτελούν δράσεις, οι οποίες όταν καθιερωθούν αποτελούν το σήμα κατατεθέν μίας περιοχής, την κάνουν γνωστή και προσελκύουν μεγάλους αριθμούς επαναλαμβανομένων τουριστικών επισκέψεων.

Για τους ανωτέρω λόγους, στο πλαίσιο του τουριστικού προγράμματος προβολής της για το 2019, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα διοργανώσει τα εξής φεστιβάλ και εκδηλώσεις:

-Φεστιβάλ Via Egnatia

H αρχαία Εγνατία οδός, διατρέχει την περιφέρεια και αποτελεί δρόμο πολιτισμού αλλά και πανευρωπαϊκά γνωστό μνημειακό πόρο. Το φεστιβάλ Via Egnatia θα στοχεύσει στην περεταίρω ενίσχυση του εν λόγω τουριστικού προϊόντος. Δίπλα στην αρχαία Εγνατία, θα διοργανωθούν το προσεχές έτος εκδηλώσεις αρχαιολογικής-ιστορικής αναδρομής, προβολής παραδοσιακών στοιχείων, τοπικής γαστρονομίας, πολιτιστικών εκδηλώσεων και μουσικών συναντήσεων.

– Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

Επιδίωξη της περιφέρειας είναι η ανάδειξη του παραλιακού τόξου της περιοχής, μέσω καλοκαιρινών εκδηλώσεων οι οποίες  αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της επαφής των επισκεπτών με τον υδάτινο όγκο του ιστορικού Θρακικού Πελάγους. Έμφαση θα δοθεί σε εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν πρωτίστως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, με τη συνδρομή όμως στοιχείων ικανών να προσελκύσουν κοινό όλων των ηλικιών.

– Εκδηλώσεις Φαλακρού

Πρόκειται για στοχευμένη δράση προώθησης που θα τοποθετήσει το Φαλακρό Όρος στο τουριστικό και αθλητικό γίγνεσθαι, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική συνείδηση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, σκι, τοξοβολία, τρέξιμο βουνού, ορεινό ποδήλατο, αλεξίπτωτο πλαγιάς, snowyoga, flyingfox κ.ά.

Επιπλέον, γνωστοί αθλητές, προπονητές και ειδικοί θα παρουσιάσουν τα αθλήματά τους μέσα από εισηγήσεις, βίντεο, παρουσιάσεις και επιδείξεις. Παράλληλες ενέργειες θα λάβουν επίσης χώρα όπως συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Θρακο-Μακεδονική Synergia

Η εκδήλωση έχει ως στόχο, τη σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής και ειδικότερα τη συνέργεια των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο. Επιδίωξη επίσης είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα  αραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, να κερδίσουν αθροιστικά, να συνδιαμορφώσουν, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο-Μακεδονικής κουζίνας με Πολίτικα στοιχεία, μέσω των φιλοξενούμενων επισκεπτών.

Επιπρόσθετος στόχος είναι η πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων, τροφίμων και ποτών κυρίως, για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και η εισροή πόρων. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει η δυνατότητα για Business-to-Business συναντήσεις των παραγωγών με τους υπεύθυνους αγορών των ξενοδοχείων, τους υπεύθυνους μεγάλων μονάδων εστίασης, και των δικτύων διανομής των supermarkets».

Αν είναι ποτέ δυνατόν!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑