Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 17th, 2018 | by fileto

0

Νίκος Αγγελίδης: Κορυφαία εκπροσώπηση στην ICC Ελλάς

Για πρώτη φορά επιμελητηριακός από την Περιφέρειά μας, αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό πόστο με διεθνή αναγνώριση.

Μπορεί ο οικονομολόγος Πέτρος Δούκας ανέλαβε την προεδρία της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), αλλά η ΑΜ-Θ έχει μια μεγάλη διάκριση, καθώς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης αναγορεύτηκε Αντιπρόεδρός του.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Αντιπρόεδροι ανέλαβαν ο Νικόλαος Αγγελίδης (ΕΒΕ Ροδόπης), Βασίλης Κούτσης (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας), Μηνάς Μελισσείδης (Επιμελητήριο Ηρακλείου), Νίκος Σοφιανός (ΕΒΕ Αθηνών), ταμίας ανέλαβε ο Κυριάκος Μερελής (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και γενικός γραμματέας ο Χάρης Λαμπρόπουλος (ΕΒΕ Αθηνών).

Μέλη είναι ο Γιώργος Ανδρέου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά), Νίκος Βερνίκος (ΕΒΕ Πειραιά), Απόλλωνα Καρακαλάς (ΕΒΕ Πειραιά), Ευστράτιος Σαράντου (ΒΕ Θεσσαλονίκης), Γιώργος Στασινόπουλος (Επιμελητήριο Ζακύνθου), Ιωάννης Συγκερίδης (Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο).

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο – Ελλάς έχει ως μέλη του όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εφοπλιστές, νομικές εταιρείες, πολυεθνικές, κλπ.

Αποτελεί την κορυφαία εκπροσώπηση της χώρας στο παγκόσμιο επιχειρείν, σε έναν οργανισμό που εκπροσωπεί 6,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις από 130 χώρες και έχει την έδρα του στο Παρίσι. Προτείνει και προστατεύει του κυριότερους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου και αποτελεί θεσμοθετημένο σύμβουλο του Ο.Η.Ε. αλλά και των G8 και G20. Εκτελεί διαιτησίες παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικών εταιρειών και προτείνει κανόνες εμπορίου στις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση της ιστορίας του ελπίζει να κριθεί άξιο της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας που το τίμησε και ευελπιστεί να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της Θράκης και της Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑