Ενώ η ΝΔ δια..." /> Τσιμουδιά για την ανωτατοποίηση του Κρητικού ΤΕΙ!

Uncategorized Μητσοτάκης Κυριάκος

Published on January 9th, 2019 | by fileto

0

Τσιμουδιά για την ανωτατοποίηση του Κρητικού ΤΕΙ!

Ενώ η ΝΔ διατυπώνει ενστάσεις ακόμη και με τους τοπικούς της βουλευτές για το Διεθνές Πανεπιστήμιο που θα αγκαλιάσει και το ΤΕΙ ΑΜ-Θ άκρα του τάφου σιωπή από την γαλάζια παράταξη για την μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο.

Η είδηση λέει ότι: «Ένα βήμα πιο κοντά στην πανεπιστημιοποίησή του βρίσκεται πλέον και το ΤΕΙ Κρήτης, μετά την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, συμμετείχαν οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίες, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, επέμειναν στην ανάγκη να διατηρήσουν τις διακριτές πανεπιστημιακές τους ταυτότητες τονίζοντας όμως παράλληλα την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με το τρίτο πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα προκύψει από την αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της επιτροπής, επίσης, μετά τη λεπτομερή μελέτη του ακαδημαϊκού φακέλου, καθώς και των έως τώρα αξιολογήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα εξέφρασαν την άποψη ότι τα καταγεγραμμένα ακαδημαϊκά δεδομένα και οι εν γένει επιδόσεις του ιδρύματος δικαιολογούν τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η επιτροπή θα συνεχίσει τις διεργασίες της σε επόμενη συνεδρίαση, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑