Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 9th, 2019 | by fileto

0

Ελεύθεροι πολιορκημένοι από το χιόνι στην Καβάλα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο με τις συνοικίες της πόλης να έχουν αποκλειστεί μια και η χιονόπτωση ήταν πυκνή και αλάτι δεν είχε πέσει προληπτικά, αν και γνώριζαν ότι ερχόταν κύμα κακοκαιρίας.

Κι αυτό το σημειώνουμε εφόσον ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, είχε κάνει λόγο για καιρικά φαινόμενα με ακραία χιονόπτωση και από το πρωί ήταν ο ίδιος στον κόμβο του Αγίου Σίλα για να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Η χιονόπτωση σε όλο τον νομό Καβάλας ήταν συνεχής για ώρες με αποτέλεσμα και οι δρόμοι που τις προηγούμενες μέρες είχαν καθαριστεί από τα συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Δήμων να έχουν προβλήματα σε τέτοιο σημείο που η Αστυνομική Διεύθυνση να εκδόσει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε τους οδηγούς των αυτοκινήτων ότι και μέσα στην πόλη της Καβάλας πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον σκοπεύουν να κινηθούν.

 

Σε μια ώρα οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι

Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που οι νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους μέσα σε μια ώρα οι συνοικίες της Καβάλας οι οποίες φημίζονται για της ανηφόρες και τις κατηφόρες τους έγιναν αδιαπέραστες, καθώς το φρέσκο χιόνι έπιασε στους στεγνούς δρόμους και δημιούργησε ένα στρώμα ολισθηρό και απαγορευτικό για την κίνηση των οχημάτων.

Πολλοί που υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες των οχημάτων τους, αφέθηκαν στο να κάνουν γλίστρα στις κατηφόρες με αποτέλεσμα να έχουμε συγκρούσεις με σταθμευμένα οχήματα στα οποία οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες τους θα το διαπιστώσουν όταν τα επισκεφθούν.

Πολλοί που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα σπίτια τους άφησαν τα οχήματα σε ασφαλή σημεία και συνέχισαν την πορεία με τα πόδια και με πολύ προσοχή.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αστικές συγκοινωνίες αλλά και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους μέχρι να καθαριστούν οι δρόμοι και να είναι ασφαλείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑