Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2019 | by fileto

0

Η κριτική Τοψίδη έπιασε τόπο για τους κτηνιάτρους

Έπρεπε να βγει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης που στηλίτευσε την απουσία κτηνιάτρων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τα προβλήματα που προκύπτουν για να απαντήσει η διοίκησή της.

Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Τριμελής Ομάδα Εργασίας δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με βασικό αντικείμενό της, τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου, να γίνει η πρόσληψη 7 κτηνιάτρων για τις ανάγκες των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας.

Η λήξη των συμβάσεων στις 31/12/2018 των 6 Κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί στα τέλη του 2017 και κάλυπταν σε σημαντικό βαθμό τα πολλά κενά στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της ΑΜΘ, είχε προκαλέσει την αντίδραση των κτηνοτρόφων που έκαναν λόγο για έλλειψη οργάνωσης που καθιστά απροστάτευτο από τις επικίνδυνες ζωονόσους το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

«Βρείτε τρόπο να ανανεώσετε τις συμβάσεις των κτηνιάτρων του προγράμματος άμεσα και σήμερα αν είναι δυνατό. Από τις 1-1-2019 το ζωικό κεφάλαιο της περιφέρειάς μας είναι πάλι απροστάτευτο και υπεύθυνοι είστε όλοι!» ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ σε παρέμβασή τους.

Τελικώς, με απόφαση που ανέβηκε στις 10/1/2019 στη Διαύγεια, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου υπέγραψε την απόφαση σύστασης της προαναφερθείσας ομάδας εργασίας, «για την κατάρτιση πινάκων κατάταξης και απορριπτομένων υποψηφίων, για την πρόσληψη 7 ατόμων στην κατηγορία ΠΕ Κτηνιάτρων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οχτώ μηνών για την υλοποίηση εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑