Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2019 | by fileto

0

Καβάλα και Ορεστιάδα χωρίς δίκτυο φυσικού αερίου

Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ περιλαμβάνεται η πύκνωση των υφιστάμενων δικτύων διανομής σε 4 πόλεις (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Δράμα) καθώς και η εγκατάσταση δικτύων διανομής σε 2 πόλεις χωρίς δίκτυο, την Ορεστιάδα και την Καβάλα. Η Ορεστιάδα θα τροφοδοτηθεί με μεταφορά του φυσικού αερίου σε βυτία  (CNG).

Η Καβάλα θα μείνει χωρίς δίκτυο γιατί είναι μια δύσκολη περιοχή με προβληματικό έδαφος και θα προμηθεύονται οι 613 καταναλωτές φυσικό αέριο με …βυτία!

Αυτές είναι οι εξελίξεις σε ένα σημαντικό ενεργειακό ζήτημα ευρύτερα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2018 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις της ΡΑΕ, όπου με την απόφαση 1319/2018 χορηγεί άδεια διαχείρισης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην εταιρεία «Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΔΕΔΑ», ενώ με τις αποφάσεις 1316/2018 και 1318/2018 προχωρεί στην χορήγηση Άδειας Διανομής Φυσικού Αερίου στις εταιρείας Διανομή Αερίου Αττικής ΑΕ και ΔΕΔΑ, αντίστοιχα.

Εκεί γίνονται γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες για την λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την ΑΜ-Θ, που θα φέρει το φυσικό αέριο σε οικιακούς και επαγγελματίες καταναλωτές. Στην απόφαση χορήγησης Άδειας Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην εταιρεία «Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία» και με δ.τ. «ΔΕΔΑ», για το δίκτυο διανομής Λοιπής Ελλάδος, παρατίθενται οι λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑