Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2019 | by fileto

0

Σπάνε τα αναχώματα του Έβρου κύριε Πέτροβιτς!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Έβρο καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών στο Πέταλο Πέπλου.

Μετά τις μεγάλες χιονοπτώσεις και τις καταρρακτώδεις βροχές, μεγάλες ποσότητες νερών έρχονται από τα Ύψαλα στον Έβρο, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη στο Πέταλο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών Γ. Γκότση, η στάθμη του ποταμού σήμερα (12/1) βρίσκεται στα 4.30 μέτρα ενώ στην περιοχή πίσω από τη Γεμιστή έχουν ήδη σημειωθεί πλημμύρες καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί τα αναχώματα.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα στην περιοχή των Κήπων.

Τελικά γιατί για μια ακόμη χρονιά δεν άντεξαν τα αναχώματα που δημιουργήθηκαν ρωτούν οι κάτοικοι της περιοχής τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς!

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τέλος Νοεμβρίου 2018 ανέφερε τραγικές καθυστερήσεις ως προς τον χρόνο, που έφτασαν στην Αντιπεριφέρεια Έβρου τα χρήματα για την ενίσχυση των αναχωμάτων του Έβρου, από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, παραδέχθηκε ότι φέτος ξεκινάει ο χειμώνας, για πρώτη φορά, με ανοιχτά σημεία στα αναχώματα του ποταμού, αλλά οι ανάδοχοι εργολάβοι θα μπορέσουν ωστόσο να επέμβουν κατασκευάζοντας αναχώματα δίπλα σε όσα έχουν εντοπιστεί προβλήματα.

Από τότε μέχρι και σήμερα τι έχει γίνει;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑