Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 13th, 2019 | by fileto

0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μουριάδης κατά Τσανάκα για τα χιόνια…

Με τίτλο: Ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη… ο ήπιος και μειλίχιος υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης είπε να γίνει λίγο ροκ και ασκεί σκληρή κριτική κατά της Δήμητρας Τσανάκα.

Απολαύστε την ανακοίνωσή του: “Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο δελτίο τύπου της παράταξής μας και με νωπές τις μνήμες των Καβαλιωτών από την πρόσφατη ολιγωρία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, γίνεται πλέον καταφανές ότι η κυρία Τσανάκα αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, αυτήν την φορά θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών και, γενικά, των δημοτών σε όλον τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Ενώ οι συνεργάτες της προέβαλαν με χαρά και έπαρση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνηθίζουν, το «επίτευγμα» της κανονικής λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής λήφθηκε η απόφαση να μην λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στον πρώην Δήμο Φιλίππων, διότι πράγματι οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες λόγω του εκτεταμένου παγετού. Οι σχολικές αυλές, πολλοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια στις περισσότερες τοπικές κοινότητες θύμιζαν «παγοδρόμια» και δημιουργούσαν επικίνδυνες συνθήκες για τους πεζούς. Η σχετική απόφαση, όμως, λήφθηκε με τεράστια καθυστέρηση και αφού ήδη οι περισσότεροι γονείς και μαθητές είχαν μεταβεί στις εργασίες και στα σχολεία τους αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα και να ανατραπεί  ο οικογενειακός προγραμματισμός εκατοντάδων συνδημοτών μας.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, το οποίο αναμφίβολα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην κακοκαιρία της Τετάρτης και στο κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε, είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία με εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου νωρίς το μεσημέρι! Από την άλλη πλευρά, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τσουρουκίδης κατηγορούσε τους Καβαλιώτες οδηγούς για την συμπεριφορά τους και καταλόγιζε σημαντικές ευθύνες στους δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν νωρίτερα από τις δουλειές τους, ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοι του Δήμου μας, πλην των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, έλαβαν ακριβώς τις ίδιες οδηγίες και εντολές και αποχώρησαν πρόωρα από την υπηρεσία!!!

Τέλος, το πλέον λυπηρό και απαράδεκτο γεγονός είναι η πλήρης εγκατάλειψη των χωριών του πρώην Δήμου Φιλίππων. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε περάσει κανένα δημοτικό όχημα από τα χωριά για να ρίξει αλάτι, εξαιρουμένων των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας στην κεντρική οδική αρτηρία (Ε.Ο. Καβάλας-Δράμας), με αποτέλεσμα αρκετοί δημότες να παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ σε πολλά χωριά υπήρξαν κλειστοί και παγωμένοι δρόμοι. Μήπως και για αυτό φταίνε οι Καβαλιώτες;

Και εν μέσω όλων αυτών των προβλημάτων, η κυρία Τσανάκα απουσίασε με τρόπο προκλητικό από την Καβάλα προτιμώντας να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της στην Αθήνα, ενώ θα έπρεπε να είναι παρούσα στον Δήμο και να συντονίζει την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όσο σπουδαία κι αν είναι η παρουσία της σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, σε κάθε περίπτωση πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι κάτοικοί του.

Η κυρία Τσανάκα και οι συνεργάτες της είναι συνεχώς απόντες από όλα τα προβλήματα του Δήμου, όπως είναι απόντες και από όλα τα μεγάλα ζητήματα και τις διεκδικήσεις. Δίνουν, όμως, βροντερό «παρών» σε κάθε είδους εκδηλώσεις και ταξιδάκια αναψυχής, σε βάρος των Καβαλιωτών, καλλιεργώντας αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες σχέσεις τους ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Ο πολιτικός χρόνος της κυρίας Τσανάκα και της διοίκησής της τελειώνει πολύ σύντομα, αλλά δυστυχώς με τρόπο επιζήμιο για τον Δήμο μας και τους κατοίκους της Καβάλας. Ας ελπίσουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν θα κάνει άλλα σοβαρά λάθη και τόσο σημαντικές παραλείψεις στο τελευταίο τετράμηνο διοίκησης που της απομένει και ας εντείνουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση τις προσπάθειές μας για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που θα κληρονομήσουμε και να μην μείνουμε στην στείρα και άγονη κριτική.

Υ.Γ.: Μία συγνώμη προς όλους τους δημότες είναι επιβεβλημένη. Άλλωστε, σας το συνέστησε και ο πρώην Υπουργός και νυν πολιτευτής του κόμματος που εκπροσωπείτε και σας στηρίζει.

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑