Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2019 | by fileto

0

Το διάσημο σκάκι της Καβάλας πλήρωσε τις περικοπές της Δημωφέλεια

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Ππαδόπουλος επισημαίνει ότι: “Μετά από 5 χρόνια σπατάλης στον Δήμο έρχεται ο “λογαριασμός” στους συλλόγους…” και εξηγείται:

Διαβάζουμε από χθες στον τοπικό Τύπο ότι αναμένεται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μεγάλη περικοπή της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων των συλλόγων, με πρώτο “θύμα” το Open Διεθνές Τουρνουά Σκάκι, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Καβάλα από τον Σκακιστικό Όμιλο.

Θυμίζουμε πως, χάρη στον Σκακιστικό Όμιλο, η Καβάλα έχει να επιδείξει σκακιστές παγκόσμιας εμβέλειας και διακρίσεων, αλλά και εκδηλώσεις διεθνούς απήχησης, κάνοντας την Καβάλα ΓΝΩΣΤΗ και ΠΕΡΗΦΑΝΗ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: μήπως λιγόστεψαν τα διαθέσιμα του Δήμου και τώρα η διοίκηση αναγκάζεται να κάνει περικοπές και… “οικονομία”;

Αναρωτιόμαστε τι θα έχει μείνει στο ταμείο του Δήμου μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου….

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΣΠΑΤΑΛΗΣ πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, που ξόδευε κάθε χρόνο τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ σε εκδηλώσεις, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ!

Οι εκδηλώσεις πρέπει να σχεδιάζονται και να οργανώνονται με κριτήριο να φέρουν επισκέπτες και έσοδα. Όχι ψήφους.

Εμείς λέγαμε πάντα: ο Δήμος οφείλει να στηρίζει εκδηλώσεις με βάση προτεραιότητες και αποτελέσματα. Οφείλει να ενισχύει τέτοιες προσπάθειες, επενδύοντας σε αυτές, και όχι να τις εγκαταλείπει.

Γι’ αυτό είμαστε αντίθετοι οι εκδηλώσεις συλλόγων διεθνούς εμβέλειας να κινδυνεύσουν εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Τσανάκα, εδώ και 5 χρόνια.

Το Διεθνές Τουρνουά Σκάκι δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του.
Ίσα – ίσα, είναι μια εκδήλωση που θα μπορούσε να αναλάβει να διοργανώνει ο Δήμος (εφόσον συμφωνεί και ο ίδιος ο Σκακιστικός Όμιλος) με την καθοδήγηση και τη συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου.

Εμείς είμαστε υπέρ μιας τέτοιας πρότασης”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑