Uncategorized

Published on January 16th, 2019 | by fileto

0

Η Τσανάκα επισημαίνει κακή σήμανση για τα φορτηγά

Ο παραθαλάσσιος δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο ήταν διπλής κατεύθυνσης, αλλά μετά την κατάρρευση της γέφυρας έγινε μονής και εξυπηρετεί τα οχήματα που κινούνται από την Καβάλα προς την Ξάνθη. Αυτά που φτάνουν στην Καβάλα από την Ξάνθη, για να διασχίσουν την πόλη, θα πρέπει να περάσουν μέσα από γειτονιές με στενούς δρόμους και να μπλέξουν στην κίνηση του κέντρου.

Μάλιστα, όπως είπε στο ethnos.gr η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, καθημερινά υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, αφού μεγάλα οχήματα δεν αντιλαμβάνονται τις πινακίδες, που τους υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσουν την Εγνατία Οδό και μπαίνουν στην πόλη σε δρόμο αντίθετης κατεύθυνσης.

Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως μομφή για όσους τοποθέτησαν τις πινακίδες

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

ΤσανακαΣύμφωνα με την κ. Τσανάκα, αυτή τη στιγμή και με εντολή εισαγγελέα, έχει ανατεθεί σε πραγματογνώμονα να διευκρινιστούν τα αίτια κατάρρευσης του τμήματος της γέφυρας. Άμεσα ο πραγματογνώμονας θα λάβει δείγματα, για να προχωρήσει στη μελέτη του, η οποία δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από λιγότερο από ένα μήνα.

Αν δεν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη, όπως είπε η κ. Τσανάκα, δεν μπορεί να αποφασισθεί, τι θα γίνει στην περιοχή και οι πολίτες της Καβάλας θα εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

«Πρέπει να διευκρινιστούν διάφορα ζητήματα, για να αποφασισθεί τι θα γίνει. Θα πρέπει να διορθωθεί η γέφυρα στο σημείο που έπεσε; Θα πρέπει να γκρεμιστεί ολόκληρη η γέφυρα; Θα πρέπει να διαπλατυνθεί ο δρόμος που είναι σήμερα μονής κυκλοφορίας; Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να κλείσω ραντεβού με τον κ. Σπίρτζη, αλλά στάθηκε αδύνατο. Τελικά συναντήθηκα με τον κ. Δέδε, το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών. Του εξέθεσα το πρόβλημα και του ζήτησα να γίνει σύσκεψη στην Καβάλα, παρουσία του κ. Σπίρτζη και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», σημειώνει η δήμαρχος Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑