Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 17th, 2019 | by fileto

0

Τι είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Κατσιμίγα…

Εντείνονται λένε οι σύντροφοι και τα στελέχη του, οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή στήριξης σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, βρέθηκε την Τρίτη στην περιφέρειά μας και ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση που είχαν μέλη και φίλοι του κόμματος.

Μιλώντας για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στην εκπομπή του Δέλτα FM «Οι Απέναντι», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η λογική των «χρισμάτων» και των κομματικών υποψηφιοτήτων, αλλά η επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών με προσωπικότητες που μπορούν να βοηθήσουν στο επιχειρούμενο ‘άνοιγμα’ σε επίπεδο κοινωνίας, αφήνοντας έξω από αυτό το πλαίσιο, όπως ξεκαθάρισε, υποψήφιους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.

«Οι επαφές και οι συζητήσεις βρίσκονται σε ένα πολύ καλό στάδιο. Αρχικά, συζητάμε σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια, επειδή είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως ορίζει και η απόφαση της κεντρικής μας επιτροπής, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, θα υπάρξει συζήτηση και λήψη απόφασης και σε επίπεδο κεντρικό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πάμε να βρούμε κομματικές υποψηφιότητες. Εμείς στοχεύουμε σε ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Θέλουμε, σε αυτή την ταλαιπωρημένη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την έννοια όσων άσκησαν διοίκηση και όσων άφησαν πίσω τους, να δημιουργήσουμε νέες καταστάσεις που θα αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Όσοι άσκησαν διοίκηση σε δήμους και περιφέρεια, θα πρέπει  να κάνουν ‘έναν απολογισμό και να πουν γιατί παρά τις μεγάλες δυνατότητες, έφεραν την περιοχή στην κατάσταση αυτή».

Η Περιφέρεια και η υποψηφιότητα Κατσιμίγα

Τέλος, αναφορικά με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την υποψηφιότητα του Κώστα Κατσιμίγα, υπογράμμισε πως είναι μία περίπτωση ανθρώπου με γνώσεις και βαθιές ρίζες στην περιοχή, αλλά και με πολλές ικανότητες και εμπειρία, που εκτίμησε πως θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για την επόμενη μέρα. Άσκησε ακόμη κριτική στη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας, λέγοντας πως «δεν έχει πείσει ούτε τους αντιπεριφερειάρχες της, που συμμετείχαν σε αυτή, ούτε καν τα στελέχη της ΝΔ που στήριξαν τη σημερινή διοίκηση,  γι’ αυτό και  έχουμε ψηφοδέλτια από αυτό το χώρο».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑