Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2019 | by fileto

0

Κατόπιν συλλαλητηρίου δήλωση Μέτιου για Πρέσπες!

Αυτός που πήρε πάνω του την διαμαρτυρία για την Μακεδονία μας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που έτρεξε, μίλησε, αγωνίστηκε και έδειξε ότι ο άνθρωπος νοιάζεται και συντάσσεται με την πλειοψηφία των πολιτών που δεν θέλουν να ακούσουν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά όλα αυτά χθες με ανακοίνωσή του ο γαλάζιος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δύο 24ωρα μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα βγήκε και έστειλε μια ανακοίνωσή με δήλωσή του για την συμφωνία, αναφέροντας: «Θέλω να εκφράσω με τον πιο σαφή τρόπο την αντίθεσή μου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζονται “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα, κάτι που καθιστά άνευ νοήματος τον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Συνεπώς, θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εμείς επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Επιθυμούμε τη φιλία με τους βόρειους γείτονές μας.

Θέλουμε οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από όριο και ανάχωμα απέναντι σε κινδύνους που ήταν για δεκαετίες, να γίνουν πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας και ανάπτυξης.

Αυτό όμως μπορούμε να το πετύχουμε μόνο όταν είμαστε ξεκάθαροι και δεν υπάρχουν σκιές και ασάφειες στις μεταξύ μας σχέσεις».

Τα συμπεράσματα δικά σας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑