Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2019 | by fileto

0

ΜΑΚΗΣ: Εντάξτε άμεσα στον Δήμο το “Βοήθεια στο σπίτι”

Πέρα από το ότι την κοινωνική πολιτική την βάζει προμετωπίδα στην προεκλογική του καμπάνια ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, δίνει σε προτεραιότητα και την ένταξη στον Δήμο Καβάλας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που ειδικά για τους ηλικιωμένους είναι μια ανάσα ανακούφισης.

Αναφέρει σχετικά: «Μία πολύ σημαντική ευκαιρία παρουσιάζεται για τον Δήμο μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, που σταματά την πολύχρονη ταλαιπωρία εργαζομένων και δημοτών που ωφελούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Ο νέος νόμος 4583/2018, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εντάξουν τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» στις οργανικές δραστηριότητές τους, με χρηματοδότηση που θα λαμβάνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 Καλούμε τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να κινηθεί γρήγορα και με αποτέλεσμα, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες και να προχωρήσει άμεσα στην οργανική ένταξη του προγράμματος στις δραστηριότητες του Δήμου.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:

  • για ένα πιο φιλικό και από δράσεις που είναι ήδη δοκιμασμένες και επιτυχημένες. αποτελεσματικό  για τους δημότες σύστημα κοινωνικής στήριξης του Δήμου, που θα είναι ευέλικτο και θα εξυπηρετεί και τον τελευταίο δημότη που δεν καλύπτεται από τις κρατικές δομές (χωρίς δικαιολογίες…)
  • με ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων, που θα έχει γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών
  • με συμπράξεις με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την παροχή επιπλέον καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας
  • με ενίσχυση της χρηματοδότησης από το ταμείο του Δήμου
  • με την αξιοποίηση όλων των σχετικών Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης
  • με την ένταξη του Δήμου σε εθνικά και Ευρωπαϊκά δίκτυα για την κοινωνική μέριμνα, που θα μεταφέρουν τεχνογνωσία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑