Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 27th, 2019 | by fileto

0

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανατρέπει τα δεδομένα

Με μετριοπαθή πολιτική ομιλία ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου παρά την κακοκαιρία, κατόρθωσε να κάνει μια σοβαρή εκδήλωση με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας.

Οι παρουσίες στην εκδήλωση αυτή, σηματοδοτούν ένα κλίμα συναίνεσης και συμπαράταξης προς τον Μάκη Παπαδόπουλο, από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, μακριά από τα άκρα και με σύμμαχο ισχυρές ομάδες της Καβαλιώτικης κοινωνίας, αλλά και μεγάλη συμμετοχή από την κοινωνία του πρώην δήμου Φιλίππων που έδωσε δυναμικό παρών.

Παρόντες από το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ήταν οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής και Κώστας Κατσιμίγας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κουνάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΠΑΜ-Θ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι όπως ο Αρχέλαος Γρανάς και ο Τάσος Τσαλδαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων όπως ο Φίλιππος Φιλιππίδης και Νίκος Μαυρίδης, πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι από την εποχή που συμμετείχε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο Μάκης Παπαδόπουλος, όπως ο Κώστας Παπακοσμάς, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης, ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης, η πολιτευτής της ΝΔ  Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, το μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μαρία Καραμπουρνιώτη, η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Γκανιάτσου, η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Μάκης Κρεμύδας, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γιάννης Παναγιωτίδης, ο δικηγόρος Βασίλης Καγκαίδης, ο ορθοπαιδικός Σάββας Σαρικλόγλου, Δημήτρης Μαδυτινός, αντιπρύτανης ΤΕΙ ΑΜ-Θ κ.α.

Η καθημερινότητα στο επίκεντρο

Για μια ακόμη φορά ο Μάκης Παπαδόπουλος στην ομιλία του έβαλε ως προτεραιότητα την καθημερινότητα των δημοτών τόσο στην πόλη, όσο και στους οικισμούς του Δήμου Καβάλας, κάνοντας αναφορές σε πλημμελή καθαριότητα, βλάβες, δρόμους και ότι κάνει τους δημότες να δυσανασχετούν.

Ουσιαστικά ο Μάκης Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για 15 σημεία στα οποία και έδωσε ιδιαίτερο βάρος, τονίζοντας ότι είναι ο ο ίδιος και οι συνεργάτες του έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Ανάμεσα σε αυτές να κάνουν την Καβάλα και τους Φιλίππους έναν τόπο όμορφο, καθαρό, ανθρώπινο, φιλικό προς τον δημότη και το περιβάλλον.

Κανένας δημότης να μην μείνει χωρίς στέγη, τροφή, νερό, ρεύμα, πρόσβαση στις υπηρεσίες φροντίδας και υγείας.

Να γίνει η ΔΕΥΑΚ σύγχρονη και αποτελεσματική χωρίς φθαρμένες υποδομές και εξοπλισμό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια, και χωρίς καθυστερήσεις στην επισκευή των βλαβών. Μία ΔΕΥΑΚ που δεν θα αφήνει τους βιολογικούς σταθμούς σε αχρηστία, να μολύνουν το περιβάλλον και να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου με απαράδεκτα πρόστιμα.

Μίλησε για χώρους πάρκινγκ σε κέντρο και συνοικίες, με προτεραιότητα στην κατασκευή της Περιμετρικής Καβάλας και του Παληού, αλλά και σε ειδική σύμπραξη με το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία οδό για τη γρήγορη αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας.

 

Αλλαγή φιλοσοφίας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ανέφερε ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία τους με βάρος στον σωστό προγραμματισμό, την εξωστρέφεια, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση νέων εσόδων και νέων επισκεπτών.

Ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Φιλίππων, και στη διοργάνωση ενός πραγματικά διεθνούς Φεστιβάλ Φιλίππων, που θα φέρνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, αλλά και στην αναδιοργάνωση του COSMOPOLIS και σε μια νέα φιλοσοφία στην λειτουργία των νομικών προσώπων πολιτισμού, όπως ΔΗΠΕΘΕ, Δημοτικό Ωδείο και Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα καλλιεργούν σε μικρούς και μεγάλους την αισθητική σε υψηλό επίπεδο.

Τόνισε ότι η πολιτική τουριστικής προβολής από την διοίκηση του δήμου είναι λανθασμένη μια και «για να παρουσιαστούμε στη σκηνή του διεθνούς και εγχώριου ανταγωνισμού, πρέπει πρώτα «να ντυθούμε» όμορφα και ελκυστικά…» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος ανέφερε ότι θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου Καβάλας με μελετημένο σχεδιασμό ακόμη και σε διεκδικήσεις κτηρίων και ακινήτων (Νοσοκομείο, Ασημακοπούλου, Διόνυσος, Καπναποθήκες, Παλαιό Πρωτοδικείο, λιμανάκι Σφαγείων, παλιά Μεραρχία κ.α.

Ολοκλήρωσε δε κάνοντας αναφορά στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, λέγοντας ότι:

Καταργούμε κάθε φορομπηχτικό μέτρο

Καταργούμε τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς στην ενημέρωση των επαγγελματιών για τους διαγωνισμούς του Δήμου

Συντονίζουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής αγοράς

Μειώνουμε τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και τα εξισώνουμε με αυτά του Οργανισμού Λιμένα

Μπαίνουμε μπροστά για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της τοπικής αγοράς και επιχειρηματικότητας στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Τέλος έγινε η κοπή της πίτας με το κομμάτι του Δήμου Καβάλας να το λαμβάνει ο Στάθης Εριφυλλίδης και βράβευση των υπευθύνων του Κοινωνικού Φαρμακείου (Σίσυ Ρακιτζή), Κοινωνικού Ιατρείου (Ξενοφών Κροκίδης), Γιατροί του Κόσμου Καβάλας (Άννα Γιοβανιού) και Σύλλογος ΠΝΟΗ (Ιωάννα Χατζηβαρύτη) για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από τις δομές κοινωνικής προστασίας του Δήμου Καβάλας.

 

ΤΑ ΝΕΑ 25 ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν 25 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

  • Βαμβακίδου Βιλελμίνη, φιλόλογος
  • Βασιλειάδης Βασίλειος, ιδιωτικός υπάλληλος
  • Βλαχόπουλος Αργύρης, ελεύθερος επαγγελματίας
  • Γιουβάνογλου Γρηγόρης, ιδιωτικός υπάλληλος
  • Δουρτμές Παναγιώτης, συνταξιούχος, πρώην διευθυντής τραπεζικού καταστήματος
  • Ηλιάδης Χαράλαμπος, ιδιωτικός υπάλληλος- οικονομολόγος
  • Ιγνατιάδης Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Φιλίππων, πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑ Φιλίππων
  • Καλόγρηας Δημήτρης (Τάκης), συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος
  • Κονδύλη Δήμητρα, πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων
  • Κρόκος Αλέξανδρος, χημικός μηχανικός
  • Κωταϊδης Ιωσήφ, ελεύθερος επαγγελματίας, γιος του πρώην δημάρχου δήμου Φιλίππων
  • Μπασδάνης Δημήτρης (Τάκης), κτηνοτρόφος, πρώην πρόεδρος κοινότητας Κρυονερίου
  • Μπόδος Δημοσθένης (Ντέμης), ιδιωτικός υπάλληλος
  • Νικολαίδης Αχιλλέας, δάσκαλος πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας
  • Πατσιάς Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας
  • Παπαδόπουλος Γιώργος, λιμενεργάτης
  • Σαρικλόγλου Σοφία, πτυχιούχος καθηγήτρια ξένων γλωσσών
  • Σεμερτζίδης Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
  • Σιδηρόπουλος Βασίλειος (Λάκης), επιχειρηματίας
  • Στάμου Κωνσταντίνα, δικηγόρος
  • Σταμπολτζόγλου Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
  • Τζάρος Δημήτριος, μάγειρας
  • Τζιβελέκης Κλέων, ελεύθερος επαγγελματίας
  • Τσιομπάνης Σωτήρης, δικηγόρος
  • Φωτιάδου Παρθένα (Νούλα), ιδιωτική υπάλληλος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑