Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2019 | by fileto

0

Μια περίεργη βιασύνη για την αργία του Πατακάκη

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως είναι δυνατόν τρείς ουσιαστικά μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές και ενώ έχει κάνει την επιλογή του ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, να εκτεθεί εκλογικά όχι με τον Χρήστο Μέτιο, αλλά με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης να έβγαλε απόφαση η οποία να τον οδηγεί σε αργία.

Ερωτήματα εγείρονται ως προς τον χρόνο, αλλά και την στιγμή (μερικές μέρες πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού του από τον Χριστόδουλο Τοψίδη) ένας κυβερνητικός βραχίονας να δημοσιοποιεί μια απόφαση η οποία προφανώς δεν κολακεύει τον κύριο Πατακάκη.

Σε αργία έχει τεθεί ήδη από 15 Ιανουαρίου 2019, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, αυτές τις μέρες αναμένεται η αντικατάστασή του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, ο κ. Πατακάκης είναι εκλεγμένος απευθείας με τον προηγούμενο νόμο του «Καλλικράτη».

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, εξαντλητικά ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από τη Νομική Υπηρεσία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, για το τι ακριβώς προβλέπεται απ’ αυτή τη διαδικασία  και ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και αν θα μπορούσε να αναβάλλει μια τέτοια απόφασή του.

Φυσικά και σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πατακάκης μπορεί να προχωρήσει σε προσφυγή και μπορεί ακόμα και να αθωωθεί από τη διαδικασία, είτε από τον Άρειο Πάγο είτε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τη μόνη αρμοδιότητα που είχε αυτή τη στιγμή ο κ. Πατακάκης, ήταν αυτή της Πολιτικής Προστασίας, καθώς όλες οι άλλες αρμοδιότητες του είχαν ήδη αφαιρεθεί άκομψα από τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο ήδη από το 2018 και είχαν ανατεθεί σε άλλους περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑