Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2019 | by fileto

0

Μήνυμα γαλάζιας ενότητας από Καβάλα ο Μεϊμαράκης

Μπορεί σε ορισμένα τραπέζια της εκδήλωσης της κοπής της Βασιλόπιτας να υπήρχε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, χθες το βράδυ της Τετάρτης στην μεγάλη σάλα του Λούσι, όπου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής, αλλά παλιά καραβάνα ο ίδιος επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι να βρεθούμε ενωμένοι, διότι δεν θα έρθουν να μας ψηφίσουν, αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας».

Φυσικά υπήρξαν κάποια μεμονωμένα παρατράγουδα παρεξηγήσεων που από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν μέχρι και τον Μάη ειδικά στον χώρο του Δήμου Καβάλας, αλλά παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι …κοντρολαρισμένα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος, ανέφερε ότι: «Αυτόν τον χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση. Τέσσερις ή πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές και πιθανόν δεύτερες, αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις και μάλιστα με απλή αναλογική. Γι’ αυτό για πρώτη φορά η κοπή της πίτας γίνεται με συνδιοργάνωση όλων των ΔΗΜ.Τ.Ο. της Π.Ε. Καβάλας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση που να αφουγκράζεται την καθημερινότητα του πολίτη, ικανή να προχωρήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, προκειμένου η οικονομία μας να επιταχύνει με επενδύσεις, ώστε να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας που έχει χάσει στο κοινοβούλιο τη δεδηλωμένη, κάτι που ποτέ δεν έγινε μετά τη μεταπολίτευση.

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «κάθε εβδομάδα νομίζουμε ότι έχουμε δει τα πάντα, αλλά βλέπουμε ακόμη κάτι πιο εξωφρενικό στη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έκανε αναφορά στο παλιό και το νέο που έρχονται να υπηρετήσουν μαζί τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2009 και μετά, στο πρώτο μνημόνιο που έφερε ο Γ. Παπανδρέου, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, στην περίοδο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε με ουσιαστικό πρόγραμμα οδήγησε με ασφάλεια τη χώρα προς την έξοδο από την κρίση. Ακολούθως στάθηκε στο πως ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, όταν με ψήφους της Χρυσής Αυγής, όπως υπογράμμισε, προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια κι ότι θα εφαρμόσει μαγικές λύσεις.

Παράλληλα, για το καλοκαίρι του 2015 ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε την Ελλάδα για να μείνει στην ευρωζώνη κι ότι δεν στήριξε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος αφού έλεγε »ναι» ακόμη και αχρείαστα στους Ευρωπαίους, οδήγησε τη χώρα στις εκλογές.

Άσκησε δε δριμεία κριτική για τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ενώ κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να απαντάνε σε όλες τις προκλήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Καταληκτικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές «μητέρα των μαχών», επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστο το πότε θα γίνουν, καθώς όπως είπε θα βαρύνει στη γνώμη του κ. Τσίπρα το πως θα είναι η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στον κάθε νόμο πηγαίνοντας προς τις αυτοδιοικητικές. Υπογράμμισε πως είναι διαφορετική η κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, των ευρωεκλογών, με την κυρίαρχη κάλπη να είναι αυτή των εθνικών, όπου, όπως με έμφαση είπε, »πρέπει όλοι να βρεθούμε ενωμένοι, διότι δεν θα έρθουν να μας ψηφίσουν, αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑