«Η προστα..." /> Παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου για τα Τενάγη λίμνη!

Τοπικές ΑΜ-Θ μακης παπαδοπουλος

Published on February 1st, 2019 | by fileto

0

Παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου για τα Τενάγη λίμνη!

«Η προστασία των Τεναγών απαιτεί ενιαίο φορέα διαχείρισης»

 

Ανακοίνωση – παρέμβαση κάνει ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, για τα πλημμυρισμένα Τενάγη, αναφέροντας τα εξής: «Οι βροχές των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν και πάλι πλημμύρες στα Τενάγη των Φιλίππων, σε περίπου 40.000 στρέμματα από τα 60.000 στρέμματα καλλιεργειών που υπάρχουν στον Δήμο Καβάλας.

Επιπλέον προβλήματα τόσο στην απορροή των υδάτων όσο και στην ξηρασία αρχίζουν να εμφανίζονται από την εγκατάσταση αγωγών στην περιοχή, γεγονός που χρειάζεται πλέον να λαμβάνεται υπόψη στον σχεδιασμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα Τενάγη χρειάζονται προστασία όλον τον χρόνο: από την ξηρασία το καλοκαίρι, από τις πλημμύρες τον χειμώνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεισφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων με κύριες παρεμβάσεις στον καθαρισμό των καναλιών.

Ωστόσο ο συντονισμός είναι απαραίτητος, καθώς εμπλέκονται 5 Δήμοι (Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης και Αμφίπολης), δύο Περιφέρειες (Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) και φορείς των αγροτών, ενώ η συντήρηση της κεντρικής τάφρου ανήκει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών.

Για τους λόγους αυτούς, έχουμε προτείνει εδώ και καιρό στη διοίκηση του Δήμου να αναλάβει πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης και προστασίας των Τεναγών.

Έχουμε μάλιστα προτείνει να μπει επικεφαλής το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που έχει επιστημονική και χωρική αρμοδιότητα στην περιοχή.

Η προστασία των Τεναγών είναι μεγάλης σημασίας για τη διατήρηση του ιδιαίτερου περιβάλλοντος της περιοχής, τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της περιοχής».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑