Τοπικές ΑΜ-Θ εμακ μεταναστεσ εβρος

Published on February 4th, 2019 | by fileto

0

Κανένα σημείο ζωής για τους μετανάστες στα νερά του Έβρου

Ξεκίνησε σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τεσσάρων ατόμων από το Ιράκ που αγνοούνται, από το Σάββατο, στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών ανήλικων κοριτσιών και του ενός άντρα, συμμετέχουν δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Οι έρευνες σταμάτησαν, το βράδυ της Κυριακής, λόγω σκότους, χωρίς να έχουν αποδώσει καρπούς και συνεχίζονται από σήμερα.

Τα τέσσερα άτομα, μαζί με άλλα οκτώ, τα οποία διασώθηκαν, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, αφού είχαν επιβιβαστεί σε μια φουσκωτή βάρκα.

Ωστόσο, η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα να βρεθούν στα νερά του ποταμού.

Τα άτομα προσέγγισαν την ελληνική νησίδα απ’ όπου και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Συνολικά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, διασώθηκαν 6 ενήλικες και 2 παιδιά, όλοι τους ιρακινής καταγωγής.

Ένας από τους διασωθέντες δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι μεταξύ των ατόμων που αγνοούνται είναι και τα τρία ανήλικα παιδιά του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑