Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 4th, 2019 | by fileto

0

Κονταροχτυπιούνται Μακάριος και Μορφίδης για την ανεργία

ΜορφίδηςΥπενθυμίζεται ότι ο, με κάθε επισημότητα πλέον, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για το ποσοστό ανεργίας 35% στο νομό Καβάλας.

Ο πρώτος που παρενέβη ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης ο οποίος, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας έκανε λόγο για «κοτσάνα» του κ. Λαζαρίδη και σημείωσε ότι η ανεργία μετράται με συγκεκριμένο τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν είναι 35%.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Κώστας Μορφίδης παρουσίασε 4 πίνακες τους οποίους άντλησε από την ΕΛΣΤΑΤ και την ΕΡΓΑΝΗ και δείχνουν τη μείωση της ανεργία από το 2014 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μορφίδης σημειώνει τα εξής: Μιας και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η υποψηφιότητα του κ. Μακάριου Λαζαρίδη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα, ας απαντήσω στις αιτιάσεις του τελευταίου (μέσω χορηγούμενης, παρακαλώ, ανάρτησης στο fb) σχετικά με το δήθεν ποσοστό ανεργίας 35% (!!!) για την Καβάλα.

Βέβαια, περιμένω ακόμα από τον κ. Λαζαρίδη να μας πει που βρήκε τα στοιχεία και αν γνωρίζει τον τρόπο που μετράται η ανεργία.

Και επειδή ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για την ανεργία στο νομό μας (!!!), η οποία προφανώς και παραμένει υψηλή, ας του υπενθυμίσω μερικά ΕΠΙΣΗΜΑ δεδομένα για την εξέλιξη της και τη μείωση της από τα χρυσά χρόνια της ΝΔ μέχρι τα μαύρα και άραχνα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτω λοιπόν τέσσερις πίνακες. Οι δύο πρώτοι είναι από την ΕΛΣΤΑΤ και δείχνουν το ποσοστό ανεργίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (δεν υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία για την Καβάλα) και άλλους δύο από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που δείχνουν τα απόλυτα νούμερα προσλήψεων-αποχωρήσεων που αφορούν το νομό μας.

Τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα του κ. Λαζαρίδη.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

«Ο κ. Μορφίδης πρώτα περίμενε να πει ΝΑΙ στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά να ψάξει τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα και ειδικότερα στην Καβάλα.

Μην κουράζεται λοιπόν: Το 35% για την πόλη μας το έδωσε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ενώ ο ΟΑΕΔ (στοιχεία Δεκεμβρίου) επισημαίνει ότι οι άνεργοι στη χώρα ξεπέρασαν το 2018 το 1.000.000, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2017.

Εάν ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τα θεσμικά όργανα τον τρόπο που μετριέται η ανεργία, κρίμα που δεν τον αξιοποίησε ο κ. Τσίπρας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑