Τοπικές ΑΜ-Θ ΠΑΓΓΑΙΟ

Published on February 5th, 2019 | by fileto

0

Προσοχή σε όσους ανεβαίνουν στο Παγγαίο…

Μια ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το Δασαρχείο Καβάλας τονίζει ότι μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα η παρουσία κάποιων ορειβατών και λοιπών επισκεπτών στο Παγγαίο Όρος δεν είναι ασφαλής.

Μάλιστα με έγγραφό του το Δασαρχείο, αναφέρει τα εξής: «Με το παρόν θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη όλων των επισκεπτών, περιηγητών, των μελών συλλόγων κλπ. φορέων που δραστηριοποιούνται ή επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου όρους, ότι μέχρι νεώτερης ενημέρωσης από πλευράς της υπηρεσίας μας, δεν κρίνεται ως ασφαλής η παρουσία τους στο χώρο κυρίως για λόγους ασφάλειας από ατυχήματα, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που έχουν προκαλέσει τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (επαναλαμβανόμενες καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα), όχι μόνο στο οδικό δασικό δίκτυο καθιστώντας άκρως επικίνδυνη-κατά θέσεις-την διέλευση αλλά και στο δασικό κεφάλαιο του συμπλέγματος, επιφέροντας ζημιές στα δέντρα, όπως θραύση κορυφών, σπασίματα κλαδιών ακόμη και πτώσεις υγιών κατά τα λοιπά ατόμων.

Ύστερα από τα παραπάνω και εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι πρόσβασης στην περιοχή, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αντίστοιχα αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται έγκαιρα έστω και τηλεφωνικά στο Δασονομείο Ελευθερούπολης και μόνο εφόσον δοθεί η σχετική άδεια ή συγκατάθεση να επιχειρείται η μετάβαση στην περιοχή.

Ο Δήμος Παγγαίου παρακαλείται όπως συνδράμει στη ευρεία δημοσιοποίηση του παρόντος, ενημερώνοντας σχετικά τις Δ.Ε., Δ.Κ. και Τ.Κ. περιοχής ευθύνης του».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑