Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2019 | by fileto

0

Απρέπεια Μέτιου κατά Μαρκόπουλου που θυμίζει Τσίπρα… κατά Καμμένου

Με τον νυν συνεργάτη του και συνοδοιπόρο του τα έβαλε σήμερα ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, λέγοντας για τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο ότι …δεν είναι σοβαρός!

Ο κύριος Μέτιος βρέθηκε χθες στην Καβάλα, όπου έδωσε μια συνέντευξη στο Δημαρχείο, για τα έργα που εξήγγειλε μέσω δελτίου Τύπου χθες και ήρθε ως φαίνεται να τα επικαιροποιήσει έχοντας δίπλα του την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή που του είχε στείλει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στις 3 Ιανουαρίου, στην οποία αναφερόταν σε τρία σημεία, το πρώτο εκ των οποίων αφορά τον δρόμο προς το αεροδρόμιο ”Μέγας Αλέξανδρος”.

Αυτό ήταν το πρώτο σημείο που χτύπησε ο κύριος Μέτιος που δεν έμεινε εκεί. Ο περιφερειάρχης διάβασε αποσπάσματα της επιστολής, στην οποία ο κ. Μαρκόπουλος του επισήμαινε: ”Σας ενημερώνουμε ότι υφίσταται εγκεκριμένη οριστική μελέτη, η οποία βέβαια χρήζει επικαιροποίησης. Η οικονομική απαίτηση για επικαιροποίηση είναι κατ’ εκτίμηση της τάξης των 30.000”.

Και σχολιάζει ο Μέτιος στην απάντησή του: «Μας λέει ο κ. Μαρκόπουλος για μια μελέτη που εξασφαλίσαμε 800.000 ευρώ, ότι θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί με 30.000 ευρώ. Γιατί δεν το έκανε; Δεν είχε τους πόρους αυτούς; Ξέρετε πόσα χρήματα διαχειρίζεται ο κ. Μαρκόπουλος όλα αυτά τα χρόνια; Είναι αντιπεριφερειάρχης στον πέμπτο χρόνο. Τι περίμενε για ένα τόσο σημαντικό έργο και δεν το έκανε;”.

Αναφερόμενος στο δεύτερο σημείο, αυτό του ημικόμβου στην Τούζλα, ο περιφερειάρχης διάβασε και πάλι απόσπασμα από την επιστολή Μαρκόπουλου, όπου αναφερόταν: ”Θέτουμε υπόψη σας ότι η μελέτη είναι έτοιμη από το 2014, όπως μας έχει ενημερώσει η Εγνατία Οδός Α.Ε.”.

”Ο κ. Μαρκόπουλος εδώ έχει μπερδευτεί” απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μέτιος και συμπλήρωσε: ”Η μελέτη που είναι έτοιμη από την Εγνατία είναι αυτή για όσους θέλουν να μετακινηθούν προς Θεσσαλονίκη. Κι αυτό το έργο θα το κάνουμε”.

 

Δεν παίρνει στα σοβαρά ο Μέτιος τον Μαρκόπουλο

Το τρίτο σημείο της επιστολής Μαρκόπουλου, όπως τη διάβασε ο κ. Μέτιος αναφέρει: ”Φρονούμε ότι προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών, αποτελεί το τμήμα της περιμετρικής της πόλης που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης”.

Απαντώντας ο κ. Μέτιος τόνισε: ”Μου στέλνει την επιστολή 3 Ιανουαρίου, όταν η έγκριση ήρθε στις 28 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα που έκανε εγγράφως και η κ. Τσανάκα. Αναρωτιέμαι τι ήθελε με αυτό να δείξει ο κ. Μαρκόπουλος; Ήθελε να με προλάβει επειδή ανακίνησα το θέμα; Ήθελε να καρπωθεί την πατρότητα της ιδέας και να μου υποδείξει εγγράφως ότι οι άλλες μελέτες δεν είναι απαραίτητες, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική; Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοια συμπεριφορά που πηγάζει από μια τέτοια επιστολή. Πολύ περισσότερο στην κ. Μαρκόπουλο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τέτοιους ανθρώπους που έχουν τέτοια στάση σε θέματα τόσο κρίσιμα για την Καβάλα. Ούτε μπορώ να συνεργαστώ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρατηρείται κλεφτοπόλεμος, κρύβονται κάποιοι και προσπαθούν να βρουν σημεία για να κάνουν κριτική. Εγώ έχω προχωρήσει, έχω ξεκάθαρες θέσεις κι έχω συγκεκριμένη άποψη για τα έργα και θεωρώ ότι η Καβάλα αξίζει κάτι καλύτερο”.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑