Τοπικές ΑΜ-Θ Μάκης

Published on February 7th, 2019 | by fileto

0

Όχι άλλες καθυστερήσεις για την πεσμένη γέφυρα

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι: «3 μήνες βλέπουμε τη διοίκηση του Δήμου να κρύβεται πίσω από τους άλλους φορείς, την Περιφέρεια, το Υπουργείο, την Εγνατία, αντί να μπει μπροστά και να λύσει το πρόβλημα με την πεσμένη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο.

Εμείς θεωρούμε θετική εξέλιξη την εμπλοκή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της “Εγνατία οδός Α.Ε.” στην εκπόνηση των μελετών. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, εμείς είχαμε προτείνει με δημόσια παρέμβασή μας να γίνει σύμπραξη του Δήμου με Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Υπουργείο Υποδομών (για τη χρηματοδότηση των μελετών και της κατασκευής) και προγραμματική σύμβαση με την “Εγνατία οδός Α.Ε.” (για την εκτέλεσή τους).

Ωστόσο, η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου για την πτώση της γέφυρας παραμένει ακέραια.

Επιπλέον, η εξαγγελία ότι θα χρειαστούν ίσως 3 χρόνια για τη μελέτη και την αποκατάσταση της γέφυρας δεν μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Τι θα γίνει με την τουριστική περίοδο που πλησιάζει και τους επισκέπτες που θα ταλαιπωρούνται;

Πώς θα αντέξουν οι δημότες την κατάσταση αυτή με την πεσμένη γέφυρα, την ανασφάλεια στις μετακινήσεις τους και το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί κάθε μέρα στην περιοχή;

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποκατασταθεί η γέφυρα και η κανονικότητα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη γέφυρα πεσμένη για άλλα 3 χρόνια».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑