Εκδηλώσεις

Published on February 11th, 2019 | by fileto

0

Μόνο με τη συμμετοχή των νέων μπορούμε να αλλάξουμε την Καβάλα

Το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου, στις  12 το μεσημέρι, η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργάνωσε εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των νέων για επιμόρφωση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσα από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα κινητικότητας νέων, καθώς και για τις πολιτικές της Αυτοδιοίκησης σχετικές με τη νεολαία.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και η προσέλευση πραγματικά έδειξε ότι οι νέοι της Καβάλας διψούν να μάθουν για θέματα που τους αφορούν.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Εκδήλωση για νέους 09.02.2019 [2] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Εκδήλωση για νέους 09.02.2019 [3] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Εκδήλωση για νέους 09.02.2019 [4] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Εκδήλωση για νέους 09.02.2019 [5] (3)Τις ομιλίες παρακολούθησαν νέοι και νέες από συλλόγους της πόλης.

Ο Ζαφείρης Σιδηρόπουλος (εκπρόσωπος Νεολαίας της Ελλάδας στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης) παρουσίασε το πλαίσιο πολιτικών Youth City. Το Youth City είναι ένα πακέτο 10 πολιτικών που αποτελούν καλές πρακτικές από άλλους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Χρήστος Δερβεντλής (στέλεχος του Europe Direct Κομοτηνής, Φορέας – Πολλαπλασιαστής Δικτύου Eurodesk) παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των νέων στα επιμέρους προγράμματα για νέους που εντάσσονται στο μεγάλο Πρόγραμμα ERASMUS+, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει για την περίοδο 2014-2020 στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ και για την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστεί στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει ειδικές δράσεις για τη στήριξη των νέων και ο ίδιος δεσμεύτηκε στα εξής:

  • οι 10 πολιτικές που παρουσιάστηκαν θα είναι η βάση για τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Δήμου.
  • θα  δημιουργηθεί μία νέα δομή διαλόγου με τους νέους του Δήμου που θα ενσωματωθεί στο οργανόγραμμα και θα έχει ειδικό ρόλο στο σχεδιασμό του προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού του Δήμου.
  • η αύξηση της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος ERASMUS για τη Νεολαία στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα αξιοποιηθεί πλήρως από τη νέα διοίκηση του Δήμου, μέσα από τη δημιουργία ειδικής ομάδας αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για νέους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑