Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 17th, 2019 | by fileto

0

Ο Τοψίδης πλέον έχει βάλει ψηλά τον πήχη!

  • «Η ΝΔ είναι εδώ και ενωμένη» φώναξαν κάποιοι αποχωρώντας από την εκδήλωση του Γαλαξία, όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο…

 

Το αδιαχώρητο και με κόσμο που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την αίθουσα του ξενοδοχείου Airotel Galaxy χθες το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΠΑΜ-Θ και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» έκανε το μεγάλο του ξεκίνημα από την Καβάλα, παρουσιάζοντας σε μια προσεγμένη και οργανωμένη εκδήλωση τους πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό του.

Η αίθουσα είχε γιγαντοοθόνες και δεν έγινε όπως συνήθως μια ομιλία, αλλά ο έγκριτος δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας πήρε ουσιαστικά μια συνέντευξη από τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμά του και την πολιτική της παράταξής του για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στην αίθουσα υπήρχε χωροταξία, με επισήμους που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις, ακολούθησαν οι υποψήφιοι και τέλος όσοι θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Παρόντες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον Γιώργο Γραμμένο και το σύνολο των αντιδημάρχων της. Εκεί ήταν οι πρώην δήμαρχοι Στάθης Εριφυλλίδης και Μένανδρος Μαρινάκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παππάς, Νίκος Ξανθόπουλος και Κώστας Κουνάκος, αλλά και πρώην υποψήφιοι όπως ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης. Εκεί οι Γιάννης Παναγιωτίδης, Βασίλης Λεμονίδης, εκπρόσωποι των ΑμεΑ, αντιδήμαρχοι από το Παγγαίο, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Νίκος Κιοσσές, μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ ΑΜ, επιχειρηματίες, πρόεδροι Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων (Καλπακίδης, Δημόπουλος), αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Ο κ. Τοψίδης τόνισε πως το όνομα του συνδυασμού του βασίζεται στο γεγονός ότι συνθέτουν ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις από τη μια, αλλά και τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ σε ένα από την άλλη, ενώ οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον συνδυασμό, επιλέχθηκαν με μόνο γνώμονα τη σύνθεση,

Ερωτηθείς για την ανεξαρτησία του συνδυασμού του, σημείωσε πως πρέπει αν διαχωρίσουμε την κεντρική πολιτική σκηνή από την Περιφέρεια, όμως μόνος γνώμονας για τον ίδιο και τα μέλη του συνδυασμού του είναι οι πολίτες της ΑΜ-Θ, τονίζοντας πως στη ζωή του έχει μάθει να διεκδικεί και αν μάχεται με κάθε εξουσία.

Άλλωστε, όπως σημείωσε με νόημα, ο περιφερειάρχης δεν διορίζεται, εκλέγεται.

Όσο για τους υποψήφιους, ανέφερε πως ανάμεσά τους είναι έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και άνθρωποι που προέρχονται από διάφορους κλάδους, φορείς και επαγγέλματα, ώστε την επόμενη μέρα να έχουν ανθρώπους εξειδικευμένους σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Τοψίδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είναι η εσχατιά, αλλά η πύλη της Ευρώπης, ενώ οι αδυναμίες που υπάρχουν αποτελούν πρόκληση να διορθωθούν.

Ανέφερε επίσης πως θα διεκδικήσει να επανέλθει η επιδότηση εργασίας στις μεταποιητικές εταιρείες της Περιφέρειας, αλλά και να υπάρξει προσπάθεια για μείωση του μεταφορικού κόστους,

Η περιφέρεια τα τελευταία δύο χρόνια, ανέφερε, δεν λειτουργεί με στρατηγική, δεν είχε προτάξει τον άνθρωπο σε προτεραιότητα, για αυτό και θέλουν να δημιουργήσουν ένα καινούριο μοντέλο διοίκησης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Η εκδήλωση τέλειωσε με ανακοίνωση των υποψηφίων και τις γνωστές φωτογραφίες.

Κατά την αποχώρηση των παρευρισκομένων κάποιοι φώναξαν «Η ΝΔ είναι εδώ και ενωμένη…» στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

Ο συνδυασμός Τοψίδη έχει την ωριμότητα των ανθρώπων που έχουν ασκήσει διοίκηση, αλλά και νέα άτομα με προσφορά στους κοινωνικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται, νέα πρόσωπα, δυναμικές γυναίκες από την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τα ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά κυρίως έχει δυναμισμό και ορμή.

Χαρακτηριστικό είναι οι επιλογές από την μειονότητα της Θράκης που πραγματικά εντυπωσίασαν για την παρουσία τους.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης χθες με τον συνδυασμό του, έγινε ένα ορμητικό ποτάμι που πήρε τον δρόμο του, αλλά ανέβασε ψηλά τον πήχη και περιμένει τώρα να δει και τις επόμενες κινήσεις των ανθυποψηφίων του.

DSC01022 DSC01026 DSC01034 DSC01054

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Οι υποψήφιοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης» με αλφαβητική σειρά είναι:

Αμοιρίδης Μιχάλης Ξάνθη

Αμούτσα Ιμπραχήμ  Ξάνθη

Βαβίας Σταύρος Έβρος

Βουλγαρίδης Νίκος Έβρος

Βουρβουκέλλης Οδυσσέας Ξάνθη

Γάκης Χρήστος Καβάλα

Γαλοπούλου Αναστασία Δράμα

Γκαϊδατζή Αναστασία Έβρος

Γκόδιας Χρήστος  Δράμα

Μιτριάν Βαλεντίνα Ξάνθη

Εξακουστός Κώστας Έβρος

Εσάλ Γιουσέλ   Ροδόπη

Ευκαρπίδης Νίκος Ροδόπη

Ζητάκης Παναγιώτης Έβρος

Ιμάμογλου Τζιχάν Ροδόπη

Ιωαννίδου Κατερίνα  Καβάλα

Ιωαννίδου Νικόλ  Έβρος

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος Καβάλα

Καβαρατζής Σταύρος Έβρος

Καδρή Σούζαν Ξάνθη

Καντέλου Λίλλη  Καβάλα

Κλειτσιώτης Δημήτρης Καβάλα

Κούρτης Χρήστος Έβρος

Κυριακού Αθανάσιος Καβάλα

Μαρκόπουλος Θόδωρος Καβάλα

Μουσταφά Εμρέ   Ροδόπη

Μωραίτης Ιωάννης Ξάνθη

Μωυσιάδης Αριστείδης  Δράμα

Ξακκοπούλου  Καλλιόπη (Κέλυ)  Καβάλα

Ξενίδου Μαρία   Δράμα

Ουζουνίδης Φώτης   Έβρος

Παπαδόπουλος Στέλιος Δράμα

Πεχλιβάνη Σταυρούλα  Ροδόπη

Σερέτη Κατερίνα   Δράμα

Σταματιάδου Αθηνά   Καβάλα

Ταπατζάς Μανώλης  Ροδόπη

Τάβλος Νίκος  Δράμα

Χατζηγκενέ Ιρφάν   Ξάνθης

Χατζημεμέτ Ριτβάν    Ροδόπη

Χατζηχρήστος Παναγιώτης   Καβάλα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑