Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 18th, 2019 | by fileto

0

Σκληρή απάντηση Μαρκόπουλου σε Μέτιο…

Ο απερχόμενος, φοβικός και μεταβατικός περιφερειάρχης Μέτιος είναι σε πανικό.

Σκληρή απάντηση στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την απόφασή να του αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, έδωσε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου χθες μεσημέρι Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του.

”Ο απερχόμενος μεταβατικός περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., αποφάσισε σήμερα με ένα δελτίο Τύπου να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες που έχει εκχωρήσει στον εκλεγμένο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Αποφάσισε δηλαδή αυτό που δεν αποφάσισε στην περίπτωση του κ. Πέτροβιτς, ο οποίος παρουσιάζει την παράταξή του κινούμενος ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Το ερώτημα είναι γιατί; Δείχνει με την απόφαση αυτή ανασφάλεια και πανικό. Αποφάσισε αυτό που οδηγεί την περιφέρεια σε περισσότερα προβλήματα”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Η συμπεριφορά του είναι φοβική

”Η συμπεριφορά του απερχόμενου περιφερειάρχη πρώτον ομολογεί μια φοβική και μεροληπτική συμπεριφορά, η οποία για να είμαι ειλικρινής, εξελίσσεται από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε περιφερειάρχης μετά τον θάνατο του Γ. Παυλίδη. Τον έχουμε παρακολουθήσει να έρχεται πολλές φορές στην Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, χωρίς να ενημερώνει και να συνεργάζεται μαζί μου. Πολλές φορές τον είδατε να προχωρά σε χειρισμούς που δεν τελούν σε γνώση μου κι αυτό με οδήγησε να παρεμβαίνω με γραπτές επιστολές, μια εκ των οποίων για τη γέφυρα (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) και των οδικών έργων, που τη σχολίασε με εκείνη την αήθη επίθεση που έκανε στο πρόσωπό μου μιλώντας περί σοβαρότητας. Στην πραγματικότητα, η απάντηση στην ανασφάλεια, είναι ότι ποτέ κανείς δεν γλίτωσε από αυτό που φοβάται. Η συμπεριφορά του περιφερειάρχη δεν περιορίζεται στο πρόσωπο του εκλεγμένου χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αλλά έχει να κάνει με τις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούμε μια συμπεριφορά που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην περιοχή μας, παρά τις πιέσεις μου να προχωρήσουν τα θέματα”, τόνισε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 

Μας έβαζε εμπόδια παντού

Αναφέροντας μερικά από τα θέματα αυτά, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε: ”Για παράδειγμα ένα θέμα αφορά τη δυτική προσαγωγό Νέστου, όπου την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα μας είπαν ότι το έργο ναι μεν υποβλήθηκε από την Π.Α.Μ.Θ., αλλά όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις, αυτές δεν δόθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το έργο αυτό να μην έχει ενταχθεί και το μέτρο να έχει λήξει. Έχω γίνει γραφικός σε όλες τις συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής να ρωτώ μονότονα τι θα γίνει με το μέτρο των οδικών έργων του Π.Ε.Π. – Α.Μ.Θ. Ποτέ δεν έλαβα καμιά απάντηση. Η μη απάντηση οδηγεί στη δρομολόγηση έργων που εξαιρούν την Καβάλα και κυρίως τη Θάσο. Ένα καλό παράδειγμα επίσης είναι το γεγονός ότι από την εποχή που ζούσε ο Γ. Παυλίδης εξασφαλίσαμε σαν Π.Ε. Καβάλας τα χρήματα για την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων σε τρία σημεία όπου σκοτώνονται συμπολίτες μας (Αγ. Ανδρέας, αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, Χαϊδευτό). Ζητήσαμε το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τις μελέτες για να γίνουν τα έργα. Ποτέ δεν το ενέκρινε. Ζητήσαμε να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για μια μελέτη που θα ασχολείται με την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές των προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας. Παρά το ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε, ο περιφερειάρχης ουδέποτε το υπέγραψε με αποτέλεσμα ποτέ να μην έχουμε στοιχεία για το ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν προβλήματα στις εξαγωγές. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ότι πήραμε έγκριση για να προσλάβουμε νομικό σύμβουλο, αρνήθηκε όμως να υπογράψει ο περιφερειάρχης, με αποτέλεσμα η Π.Ε. Καβάλας να είναι η μόνη που δεν διαθέτει νομικό σύμβουλο. Φτάσαμε στο σημείο το καλοκαίρι η δακοκτονία να ολοκληρωθεί χωρίς επιστήμονες, εξαιτίας της εμμονής του στο ποιο θα είναι το Μ.Μ.Ε. που θα δημοσιεύσει την ανακοίνωση που απαιτεί το Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη γεωπόνων”.

 

Παλαιοκομματική τακτική χωρίς ήθος, έμπνευση, αποτελέσματα

”Βλέπουμε μπροστά μας μια παλαιοκομματική πρακτική χωρίς ήθος, έμπνευση, αποτελέσματα, όπου ένας περιφερειάρχης, ο οποίος έχει ανακαλύψει ένα σεντούκι με χρήματα, βγαίνει έξω και τάζει έργα και μελέτες που θα γίνουν στο απώτερο μέλλον, χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει τη βασιμότητα αυτών που εξαγγέλλονται. Η έλλειψη αποφασιστικότητας του είναι επιβαρυντικές και για την περιφέρεια και πολύ περισσότερο για τις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Θα μπορούσαν να τεθούν πολλά ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη. Ένα από αυτά είναι: Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σοβαρός. Πότε το αντιλήφθηκε; Πριν μου κάνει πρόταση να μετάσχω στο ψηφοδέλτιό του ή μετά; Πότε αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μου; Πριν την εκδήλωση (Κυριακή 17/2 του κ. Τοψίδη) ή μετά; Προχθές μπορούσε; Θέλω να πω σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ευτυχώς η επόμενη μέρα για την Π.Α.Μ.Θ. είναι πολύ κοντά. Η επόμενη μέρα δεν περιλαμβάνει τον απερχόμενο – μεταβατικό κ. Μέτιο. Όπως δεν περιλαμβάνει και τους γνωστούς αυλοκόλακες, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην Καβάλα για να εξασφαλίζουν σε διάρκεια μια θέση κι έναν μισθό. Η επόμενη μέρα θα είναι αυτή που δικαιούνται οι Καβαλιώτες, θα είναι μια μέρα που δεν θα έχει θέση εξ αυτής της συμπεριφοράς του ο απερχόμενος αλλά και αποτυχημένος κ. Μέτιος”, επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

”Εδώ θα είμαι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μου…”

”Έχουμε εκλεγεί από τους πολίτες, θα είμαστε εν ενεργεία μέχρι 30 Αυγούστου 2019 και θα ασκούμε μέχρι τότε τα καθήκοντα που μας επιτάσσει να ασκούμε ο νόμος. Ενώ η συμπεριφορά του (Χ. Μέτιου) ήταν αυτή που ήταν, πέρασε πολύς καιρός υπομονής, πίεσης, διεκδίκησης και προσπάθειας να εξομαλυνθούν οι καταστάσεις. Όταν αυτό έφτασε στο μη περαιτέρω, δρομολόγησα τη συμμετοχή μου στην περιφέρεια με ένα πιο ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό σχήμα, το οποίο πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Εδώ θα είμαι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μου. Ο αντιπεριφερειάρχης ασκεί καθήκοντα που του παρέχει ο νόμος μέχρι το τέλος της θητείας του εκτός αν εκλείψει ή παραιτηθεί. Απλά κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες (με την απόφαση Μέτιου) που είχε εκχωρήσει ο περιφερειάρχης στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αυτές εκχωρούνται κάπου αλλού”, δήλωσε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑