Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 21st, 2019 | by fileto

0

Δεν έρχεται ο Μητσοτάκης ψυχρολουσία για Μέτιο!

Τελικά για μια φορά ακόμη οι ψύχραιμες φωνές απέτρεψαν τον ερχομό στη Θράκη και ιδιαίτερα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου.

Από τη μια η υποψηφιότητα Τοψίδη με την εκδήλωση της Καβάλας και από την άλλη η αναβλητικότητα του Χρήστου Μέτιου κάνουν τον πρόεδρο της ΝΔ επιφυλακτικό να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου που προέρχονται από τον χώρο της γαλάζιας παράταξης την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ 41,7%.

Φαίνεται ότι ρόλο έπαιξε και η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Πρωινής στην Καβάλα δήλωσε τα εξής: “Σε ότι αφορά τις Περιφέρειες οι υποψηφιότητες των υποψηφίων Περιφερειαρχών ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος. Οι μισές περίπου είναι οι Περιφερειάρχες που υπάρχουν και τώρα. Εκτιμούμε ότι ήταν πετυχημένοι, επομένως δεν υπήρχε κανείς λόγος να αλλάξει ο υποψήφιος. Στις άλλες Περιφέρειες έχουν επιλεγεί καινούργιοι υποψήφιοι, πάλι με προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος. Οι εκλογές για τις Περιφέρειες έχουν έντονο, ή εμείς τουλάχιστον τους δίνουμε, πολιτικό χαρακτήρα για αυτό και η στήριξη στους υποψήφιους Περιφερειάρχες που επέλεξε το κόμμα μέσω του προέδρου μας έχουν την σκληρή και πολιτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Περιφέρεια σας υπάρχει και μία δεύτερη υποψηφιότητα από έναν άνθρωπο τον οποίο εγώ προσωπικά τον γνωρίζω καλά διότι τυχαίνει σε ανύποπτο χρόνο να έχω κάνει κουμπαριά μαζί του. Εκτιμούμε ότι καλό θα ήταν οι δυνάμεις να είχαν συμπτυχτεί σε ένα ψηφοδέλτιο κι εν πάση περιπτώσει δεν θέλουμε να μπούμε στη μέση. Θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά τον πήχη των αντιπαραθέσεων κι αυτή είναι η συμβουλή που εγώ δίνω με την ευκαιρία. Διότι θα υπάρξει ο δεύτερος γύρος και στο δεύτερο γύρο οι δυνάμεις πρέπει να συνενωθούν”.

Έτσι αυτή η αναβολή δίνει μια ακόμη ευκαιρία στον Χρήστο Μέτιο να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να δώσει πεδίο στην παράταξη Τοψίδη να κάνει παιχνίδι με αποτέλεσμα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑