Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 22nd, 2019 | by fileto

0

Τσακαλώτεια σκέψη πάνω στην οικονομία από Καβάλα

Ο υπουργός ήρθε στην Καβάλα στο πλαίσιο περιοδείας του μια και χθες συνέχισε να βρίσκεται στη πόλη μας και ακολούθως κατευθύνθηκε στη Δράμα για την ολοκλήρωση της αποστολής του, που δεν ήταν άλλη από το να πείσει το κομματικό ακροατήριο ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ξεκινάει …η νέα εποχή!

Επίσης εκεί ήταν οι τρείς κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου και ο άρτι απομακρυνθείς αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας.

DSC01120 DSC01126Η ομιλία Τσακαλώτου δεν είχε συνοχή και από το ένα θέμα στο άλλο ο καθηγητής απευθυνόμενος προφανώς σε φοιτητικό κοινό, προσπάθησε να το κάνει μάθημα για το ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η περιπέτεια συνεχίζεται και η επιτήρηση θα είναι συνεχής από τους θεσμούς.

Ο ίδιος απέφυγε να βάλει στοίχημα όπως είπε αν και έχει βρετανική κουλτούρα, για το αν την επόμενη φορά που θα βγούμε στις αγορές θα κατορθώσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Παραδέχθηκε ότι θα ενισχύσει η κυβέρνηση το Δημόσιο, θα καταπολεμήσει την παιδική φτώχεια με συσσίτια και επιδότηση ενοικίου και τελικά θα καταφέρει η κυβέρνηση στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο να βγει και πάλι νικήτρια.

Ο Τσακαλώτος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι: «Θα έχετε ακούσει για τον κ. Τσουκάτο, το ακούσατε γιατί το ΣΚΑΙ το έχει πρώτο θέμα, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το έχει πρώτο θέμα, δεν ασχολείται κανείς με κάτι άλλο από τα λεφτά του Τσουκάτου και τι ανταλλάγματα πήρανε και όλοι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι. Είναι σοβαρό θέμα όταν δεν ξέρουμε τι ανταλλάγματα πήρανε αυτά τα 2 κόμματα για τα δις δραχμές τότε, εκατομμύρια ευρώ τώρα. Αυτή ήταν η καρδιά του πελατειακού συστήματος, ήταν ένα πελατειακό σύστημα που δε δούλευε μόνο για τα μεγάλα έργα, για τις φαρμακευτικές εταιρίες, ήταν ένα πελατειακό σύστημα και για τα μικρά. Αν ήθελες μία σύνταξη, την είχες, αν ήθελες μία οικοδομική άδεια που την χρειαζόσουν πάλι κατέφευγες στο πελατειακό σύστημα».

Αναφέρθηκε δε στην τελική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια τονίζοντας πως πρόκειται για ρύθμιση που θα ανακουφίσει χιλιάδες δανειολήπτες.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών θέλησε θολώνοντας τα νερά να δώσει μια προοπτική διαφορετική, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι έκρυθμη και τόνισε ότι ανοίγοντας στο χωριό του παππού του στην Πρέβεζα, μια εγκυκλοπαίδεια του 1923 είδε στο λήμμα Μακεδονία ένα χάρτη που έδειχνε την Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι και την Βουλγαρία, ενώ ανέφερε ότι εμείς οι Βορειοελλαδίτες αντί να βλέπουμε στο Νότο το κράτος των Αθηνών, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο Βορρά (αυτό κανείς δεν το κατάλαβε)…

Για την Καβάλα και τα προβλήματά της δεν ανέφερε τίποτε απολύτως, ενώ συνέστησε στο κομματικό ακροατήριο ότι στις Ευρωεκλογές διακυβεύονται πολλά και πρέπει όλοι να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσου ΣΥΡΙΖΑ!

Στις δηλώσεις του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε: «σε ένα Αμερικάνικο κανάλι με ρωτήσανε για το ενδεχόμενο να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές αν θα υποστήριζα το κ. Μητσοτάκη στο αίτημα του να μειωθεί κάτω από το 3,5% ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Είναι ο ίδιος κ. Μητσοτάκης που είχε υπογράψει το μεσοπρόσθεσμο που εκεί ήταν 4,5% αλλά εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι και ξεχνάμε και πάμε παρακάτω… Απαντώντας στην ερώτηση είπα ότι δε το θεωρώ πολύ πιθανό αλλά στην απευκταία περίπτωση για μένα θα υποστήριζα τη μείωση του 3,5%. Βγήκε παντού ότι εγώ υποστηρίζω τη ΝΔ και την πιθανότητα να βγει στις εκλογές! Fake news».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑