Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 27th, 2019 | by fileto

0

Η καυτή επερώτηση Αμοιρίδη στον Αντωνιάδη που δεν απαντήθηκε

Πραγματικά πάμε σε άνοστες και ανούσιες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μια που ακόμη και οι επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων μένουν αναπάντητες λόγω απουσίας των αρμοδίων.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Σώματος ήταν να συζητηθεί επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη για θέμα που αφορούσε τον τουρισμό, αλλά τελικά δεν συζητήθηκε μια και ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης απουσίαζε δικαιολογημένα όπως αναφέρθηκε και έτσι η επερώτηση πήγε στις καλένδες!

Βέβαια ο κύριος Αμοιρίδης θα επανέλθει και κάποια στιγμή θα βρεθεί στη συνεδρίαση ο Κώστας Αντωνιάδης για να του απαντήσει…

 

Η ΚΑΥΤΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Στην καυτή επερώτηση που κάνει ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, αφορά το ταξίδι του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΠΑΜ-Θ Κώστα Αντωνιάδη στη Νέα Υόρκη για λόγους, ενώ στηλιτεύει την μη παρουσία της περιφέρειας σε μια εξ ίσου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση.

Να τι λέει η επερώτηση η οποία απευθύνεται προς τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και στους περιφερειακούς συμβούλους ΠΑΜ-Θ:

Θέμα: ‘’Μη υλοποίηση της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση BOOT’’

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού της Γερμανίας, ΒΟΟΤ, στο Ντίσελντορφ μεταξύ 19-27 Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπ. Τουρισμού, η Ελλάδα είχε δυναμική και αναβαθμισμένη παρουσία στην έκθεση σε δύο περίπτερα του ΕΟΤ, με τους Έλληνες συνεκθέτες να φθάνουν στις 35 συμμετοχές οι οποίες αναπτύχθηκαν σε δύο περίπτερα που κατέλαβαν συνολικά 1.250τ.μ. Το πρώτο περίπτερο ήταν για το θαλάσσιο τουρισμό, με και το δεύτερο για τον καταδυτικό τουρισμό. Η έκθεση είχε 2.000 εκθέτες από 73 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε  συνολικά τα 250.000 άτομα.

Η συγκεκριμένη έκθεση συμπεριλαμβανόταν στο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019, το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, το Νοέμβριο του 2018. Είναι μία έκθεση η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το θαλάσσιο τουρισμό και παρουσιάζει ενδιαφέρον για μία σειρά από επαγγελματίες της περιφέρειας μας.

Δυστυχώς η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν υλοποίησε την προγραμματισμένη συμμετοχή της στην έκθεση αυτή, παρά τις ελπιδοφόρες εξαγγελίες του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη.

Παράλληλα, μέσω του τύπου, έγινε γνωστό ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Κ Αντωνιάδης συνόδευσε την αποστολή της ‘’Δημωφέλεια’’ του Δήμου Καβάλας σε τουριστική έκθεση στη Νέα Υόρκη, η οποία διοργανώθηκε την ίδια χρονική στιγμή και συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 25-27 Ιανουαρίου, ταξίδι επίπονο και δύσκολο, λόγω της αποστάσεως και της διαφοράς ώρας, ‘’αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι  η Περιφέρεια ΑΜΘ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο άνοιγμα αυτό του δήμου Καβάλας στην αμερικανική αγορά’’, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο κος Κ. Αντωνιάδης επέλεξε έναν υπερατλαντικό προορισμό ως γοητευτικότερο έναντι ενός συνηθισμένου ευρωπαϊκού τον οποίο άλλωστε έχει επισκεφθεί στο παρελθόν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αντί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο ψηφίσαμε πριν από τρεις μόλις μήνες, διάλεξε να συνοδεύσει μία οργανωμένη αποστολή από τη ‘’ Δημωφέλεια’’ του Δήμου Καβάλας, για λόγους αναψυχής.

Προκειμένου λοιπόν να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες, υπάρχουν και επειδή είναι πάγια η άποψη που έχει εκφραστεί μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο: ‘’…το κάθε ευρώ που δαπανά η Περιφέρεια πρέπει να αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στον τόπο μας…’’, ιδιαίτερα όταν οι δαπάνες αυτές αφορούν δράσεις προβολής και ταξίδια αιρετών στο εξωτερικό, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε:

α) για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκε η απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στην έκθεση ΒΟΟΤ, στο Ντίσελντορφ, Γερμανίας.

β) ποια επιπλέον στοιχεία πρόσθεσε με την προσωπική του συμμετοχή ο κος Κ. Αντωνιάδης, σε μία οργανωμένη από το Δήμο Καβάλας αποστολή στην έκθεση ‘’NEW YORK TIMES TRAVEL SHOW 2019’’, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ώστε να αποδείξει με αυτό τον τρόπο ότι ‘’η ΠΑΜΘ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο άνοιγμα του Δήμου Καβάλας στην Αμερικανική αγορά’’.

γ) με βάση ποιο σχεδιασμό της ΠΑΜΘ έγινε η υλοποίηση αυτού του επίπονου για τον κο Αντιπεριφερειάρχη ταξιδιού στις ΗΠΑ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑