Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 27th, 2019 | by fileto

0

Η Λαική Συσπείρωση κατά Μέτιου και ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης για την ΑΜ-Θ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Τρέλλης: ««τόσο ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του, όσο και οι άλλες παρατάξεις των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ διαγκωνίζονται για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά την σημαία “της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας”.

Διαχειρίστηκαν σε πλήρη σύμπνοια την πολιτική της συγκυβέρνησης και υλοποίησαν την πολιτική επιβολής φόρων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων.

Αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την διεύρυνση της ανταπόδοσης, της διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις και τις επιδιώξεις τους.

Γι’αυτό τα κυβερνητικά επιτελεία δεν είχαν καμία δυσκολία να είναι συνδαιτυμόνες στο “αναπτυξιακό συνέδριο” με τους “αντιπολιτευόμενους” Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Περιφέρειας, όπου από κοινού συμφώνησαν στο στόχο να αναδείξουν την Περιφέρεια σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο με την παράλληλη ανάπτυξη της Τουριστικής Επιχειρηματικότητας (που τώρα την μετονομάσανε σε «Τουριστικό προορισμό Αριστείας»).

Έτσι Κυβέρνηση με τη συναίνεση Περιφέρειας και Δημάρχων προχώρησαν στο ξεπούλημα σε μονοπωλιακούς ομίλους, βασικές υποδομές της περιοχής όπως Αεροδρόμια, Εγνατία Οδό, ακτές, ορυκτό πλούτο, γεωθερμικά πεδία, δημόσιες γεωργικές εκτάσεις, δασικές εκτάσεις και τώρα τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα εξασφάλισαν στους μεγάλους επιχειρηματίες την χωρίς εμπόδια εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, την αλλαγή χρήσης γης στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», το ξεπούλημα Δημοσίων έργων και υπηρεσιών. Ώστε να βγουν αλώβητα από την κρίση τα μονοπώλια και το πολιτικό τους σύστημα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων».

 

Ούτε ένας παιδίατρος στην Καβάλα

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Στον τομέα της υγείας αυξήθηκαν τα κενά, μειώθηκε το προσωπικό, ολόκληρες περιοχές που καλύπτονταν με υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη, βρέθηκαν με μεγαλύτερες ελλείψεις τα τελευταία χρόνια. Σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας “καρκινοβατεί” ανάμεσα στο ΠΕΔΥ των προηγούμενων και τα ΤΟΜΥ των σημερινών. Για παράδειγμα, σε ολόκληρη την ηπειρωτική Καβάλα δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος. Η υγεία του λαού κινδυνεύει, χιλιάδες παιδιά παραμένουν χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια, προσπαθούν να παρουσιάσουν το 5ο ΚΠΣ σαν κοσμογονία που θα οδηγήσει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία έξω από την κρίση. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες στο λαό ότι έχει να κερδίσει από το 5ο ΚΠΣ και ότι η ανάπτυξη που αυτό θα τροφοδοτήσει – στο βαθμό που θα το κάνει – θα είναι προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.

Είναι ψέμα ολκής. Από το 5ο ΚΠΣ και τα άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως γινόταν τόσα χρόνια και με τον πακτωλό των κρατικών επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων, κερδισμένη έβγαινε πάντα μια δράκα πλουτοκρατών, ενώ τα βάρβαρα μέτρα πλήθαιναν για το λαό.

Είναι σήμερα δύναμη και όρος για μια ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις του που τις υλοποιούν, στις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, τους δήμους και τις περιφέρειες που τις στηρίζουν, τις εξειδικεύουν, τις προωθούν.

Σε αυτή τη μάχη σας καλούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑